Almanya: Blockupy Hareketi Mücadeleyi Büyütüyor

CaohoH9WEAAZ0CO

Geçen sene Mart ayında Frankfurt’ta yaptığı eylemler sonucu adını duyuran Blockupy Hareketi Berlin’de biraraya geldi. Sol gruplar, sendikalar, partiler ve üniversite örgütlenmeleri gibi 200’den fazla grubun kurduğu ittifakın yaptığı toplantıya Fransa, İtalya ve İsveç’ten katılım oldu.

Toplantıda, Avrupa’ya göçmen akınının yanı sıra sokaklarda ve mecliste giderek artan ırkçı tehdite dikkat çekildi. Yunanistan’da uygulanan neoliberal reformlar ve 2015 yazında Avrupa solunun “yenilgisi” sonucu yeni bir “militan solun” ortaya çıkması gerekliliği üzerinde duruldu. Blockupy girişiminin yerel ayaklarının örülmesi, Frankfurt dışında Berlin’de de Blockupy eylemcilerinin yer alması gerektiği söylendi.

Kentlerin, sol ve ilerici güçler için yeni bir mücadele alanı olduğu belirtilen toplantıda “herkes için şehir” şiarıyla sağlık, barınma, altyapı, demokratik katılım haklarının yanısıra kemer sıkma politikalarına karşıda ortak mücadele verilmesi gerektiği vurgulandı.

Doğrudan eylemin tartışıldığı toplantıda Avrupa’daki göçmenlerin durumlarına dikkat çekmek için 1 Mart 2016’da “ulusötesi grev” kararı alındı. Sonbaharda ise militan sendikacılık ve Grev Konferansı yapılması düşünülüyor. Topluluk ayrıca Ekim devriminin 100. Yılında ve Almanya seçimleri sırasında da çeşitli eylemler yapmayı planlıyor.

Toplantıya katılan eylemcilerden Hannah, “Alternatif Avrupa nasıl olmalı ve bu fikri hayata geçirmek için neler yapmalıyız, planlamalıyız. Ayrıca korku ve ölüm politikalarına karşı harekete geçmeliyiz,” diyor.

Kaynak: http://www.neues-deutschland.de/artikel/1000961.blockupy-kommt-zurueck.html sitesinden derleme haber yapılmıştır.
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.