ABD Hapishane Grevi Ve Dayanışma Eylemleri

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Hapishane endüstrisini hedef alan uzun soluklu grevlerin öncelikli amacı tutsakların zorla çalıştırılmasına son vermek. Tutsak İşçiler Örgütlenme komitesi (IWOC) zorla çalıştırılmaya karşı yükselen direnişi ‘Amerika’da köleliğe karşı isyan çağrısı’ olarak tanı…”

ABD hapishanelerindeki köleliğe karşı kitlesel iş durdurma eylemlerini ve açlık grevlerini içeren büyük direniş Attica hapishane isyanının 45’inci yıl dönümünde, 9 Eylül’de başladı. İşçi ve tutuklu hakları örgütlerinin, ırkçılık karşıtı hareketlerin koalisyonu ile örgütlenen grevlere 20 eyaletten mahkumların katılması bekleniyor.**https://isyandan.org/haberler/kolelige-karsi-isyan-cagrisi-abd-tarihindeki-en-buyuk-hapishane-genel-grevi-yolda//**

Hapishane endüstrisini hedef alan uzun soluklu grevlerin öncelikli amacı tutsakların zorla çalıştırılmasına son vermek. Tutsak İşçiler Örgütlenme komitesi (IWOC) zorla çalıştırılmaya karşı yükselen direnişi ‘Amerika’da köleliğe karşı isyan çağrısı’ olarak tanımlıyor.

Tutsak işçiler Texas ve Georgia’da saat başına bir kaç peni ücret ya alıyorlar ya da hiç almıyorlar. Tutsakların ücretsiz ve zorla çalıştırıldığı hapishane endüstrisinden devlet ve özel hapishane işletmeleri kar elde ediyor. Çalışmayı reddeden veya çalışacak durumda olmayan mahkumlar tecrit, çıplak arama gibi uygulamalarla cezalandırılıyorlar.

ABD hapishanelerindeki emek sömürüsünden kar eden şirketler arasında ise McDonald’s, Wendy’s, Victoria’s Secret, American Airlines, Avis, Walmart, Microsoft, Nike, Nintendo, Honda, Pfizer, Whole Foods, Aramark, AT&T, Sprint, Verizon, Fidelity Investments, Saks Fifth Avenue, JCPenney, Kmart, Macy’s ve pek tabi ki hapishanedeki iş gücü yönetiminden sorumlu federal hükümet şirketi UNICOR yer alıyor.**https://isyandan.org/haberler/abd-9-eylul-hapishane-genel-grevi-icin-anarsistlerden-uluslararasi-dayanisma-cagrisi//**

ABD Hapishanelerindeki Eylemler

7 Eylül: Florida, Holmes Hapishanesi’nde 400 mahkum isyan çıkardı. Mahkumlar dört koğuşun kontrolünü bir süreliğine ele geçirdi ve isyan ancak sabah saatlerinde bastırılabildi.

8 Eylül: Guantanamo hapishanesinde 6 nolu kampta kalan bir mahkum grubu yargılama olmaksızın 10 seneyi geçen tutukluluklarını protesto etmek için açlık grevini sürdürüyor.

9 Eylül
• Alabama, Holman Hapishanesi’nde bütün mahkumlar sabahleyin işe çıkmayı reddetti.
• Florida, Holmes Hapishanesi’nde iş durdurma ve oturma eylemi gerçekleştirildi.
• Florida – Wewahitchka, Körfez Hapishnesi’nde birkaç yüz mahkumun katıldığı isyan baş gösterdi.
• Virginia – Troy, Fluvanna Hapishanesi’ndeki kadın mahkumlar greve katıldı.
• Fort Leavenworth Hapishanesi’nde tutulan WikiLeaks kaynağı, eski ABD ordusu mensubu Chelsea Manning kötü hapishane koşullarına karşı açlık grevine gireceğini duyurdu.
• Merkez Kaliforniya Kadın Hapishanesi’nde iş bırakma eylemlerinin ardından olası bir isyana karşı önlem alabilmek adına hapishane yönetimi tesis içindeki üretimi durdurdu.
• Güney Karolina – Greenville, Yüksek güvenlikli Perry Hapishanesi’nde mahkumlar Cuma günü hücrelerine dönmeyi reddettiler.

10 Eylül
• Alabama, Holman Hapishanesi’nde iş durdurma eylemi devam etti.
• Michigan – Kincheloe, Kinross Hapishanesi’nde 400 mahkum hapishane içerisinde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan 100’den fazla mahkumun başka hapishanelere nakledilmesi üzerine isyan çıktı.

ABD’nin birçok eyaletinde destek eylemleri sürerken Sırbistan, Litvanya, İspanya, Fransa, Britanya, Yunanistan, Almanya, İsveç, Avustralya ve Kanada’da kendi ülkelerindeki göçmen toplama merkezlerini ve hapishaneleri protesto eden aktivistler ABD hapishane grevi ile dayanışma gösterdiler

Dayanışma eylemlerinden fotoğraflar

Chicago

Buckeye, Arizona

Los Angeles

Portland, Oregon

Pittsburgh, Pensilvanya

Litvanya

Sırbistan

Melbourne, Avustralya

Malmö, İsveç

Atina, Yunanistan

Montreal, Kanada

Kaynak: Bu haber https://itsgoingdown.org/prisonstrike-resistance-to-slavery-across-the-world/ sitesinden derlenmiştir.

Bir Yorum

  1. Pingback: ABD Hapishane Grevi Üçüncü Haftasına Giriyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.