ABD: Anonymous’dan 36 Şehirde “Öfke Günü” Eylemi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Haber:isyandan.org”

an

Anonymous tarafından, youtube kanalına “Acil Müdahale: 15 Temmuz – Öfke Günü (#FridayOfSolidarity)” başlığıyla Alton Sterling ve Philando Castile öldürülme görüntülerinden oluşan bir video yüklendi.

Videoda; Sterling ve Castile’in ölümünden sorumlu polis memurlarının yargılanması için “Öfke Günü” düzenlendiğinden bahsediliyor ve ABD halkı 15 Temmuz’da, 36 şehirde polis şiddetine karşı sokağa çıkmaya çağırılıyor.

9 Temmuz’da YouTube’a #FridayofSolidarity (Cuma Dayanışması) hashtagi ile yüklenen videoya, dört gün içinde 260.000’den fazla yorum yazıldı.

Anonymous, eylemin Black Lives Matter (Siyah Yaşamları Değerlidir) hareketini hedef alan polis şiddetini protesto etmenin yanı sıra Alton Sterling ve Philando Castile aileleriyle dayanışmak için de düzenlendiğini belirtti.

Videoda ayrıca; “Alton Sterling ve Philando Castile’nin ölümlerinden sorumlu polisler mahkemeye çıkarılana kadar biz durmayacağız. Biz Freddie Gray’in ölümüne karıştığını bildiğimiz polis Darren Wilson’un kovuşturmasının başarısız olduğu mahkeme kararının ardından başka bir başarısızlığa teslim olmayacağız. Anonymous olarak tüm bu cinayetlere öfke duyuyoruz ve bozuk otorite tarafından kaybedilen yaşamlar için acı çekiyoruz. Dallas, Baton Rouge, Falcon Heights’in yanı sıra Baltimore ve Ferguson ile dayanışmak için tüm ABD vatandaşlarına çağrıda bulunuyoruz ve bizler “Öfke Günü”nde ayağa kalkıyoruz,” deniliyor. **http://www.inquisitr.com/3307464/july-15-2016-day-of-rage-protests-36-cities-on-anonymous-list-prompts-dod-warnings-video//**

Haber:isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.