ABD: Alabama Cezaevlerinde Zorunlu Çalışmaya Karşı Mahkum Grevi

cezaevigrevi

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü 1 Mayıs 2016’da Alabama’da bulunan cezaevlerinde zorunlu çalışmaya karşı başlayan mahkumların grevi bir haftadır sürüyor.

Elmore ve William C. Holman Cezaevlerinde 400 civarında mahkum cezaevi içindeki işleri yapmıyorlar. Yaklaşık 40 mahkumun işlerine geri dönmesine rağmen büyük çoğunluk grevi sürdürüyor.

Özgür Alabama Hareketi (Free Alabama Movement – FAM) dışarıda  mahkumlarla dayanışma eylemlerini sürdürüyor.

Mahkumlar “Herkesin cezaevlerinde reform yapılmasını konuştuğunu ama yetkililerin adım atmadığını, ayrıca çalışmalarının karşılığının kendilerine ödenmesi gerektiğini, günde 8 saat çalışmalarına rağmen çocuklarının hala geceleri aç yattığını” söylüyorlar.

Donaldson Cezaevinde kalan bir mahkum, “Grevi sürdürmeye kararlı olduklarını, durdurma planları olmadığını” kamuoyuna açıkladı.

Bu cezaevlerinde yapılan ilk grev değil, Özgür Alabama Hareketi 2013 yılında üç hafta süren bir grev daha organize etmişti. Cezaevi yetkilileri mahkumların sözcüsü ile görüşme talep etmiş, fakat sözcü bu teklifi reddetmiş ve asıl görüşülecek kişilerin eyalet yöneticileri  olduğunu söylemişti.

Anarşist tutsak Michael Kimble “Greve katılmak için benim çok basit bir nedenim var. Devlete mümkün olduğunca fazla zarar vermek. Herhangi bir yasal düzenlemeye de destek vermeyeceğim. Çünkü yasal düzenlemelere verilen destek mekanizmanın hayatta kalmasını sağlayarak, tutsakların serbest bırakılmasını engelliyor. Gerçek özgürlük, hukuku dışarı attığımız zaman gelecektir” diyor.

Kimble, dışarıdaki bütün isyancılara da şöyle bir çağrıda bulunuyor: “Cezaevlerindeki grevi doğrudan eylemlerle desteklemelerini istiyorum. Bize katılın, herhangi bir Alabama Cezaevi önünde protesto yapın, bazılarını ateşe verin, bazılarına pankart asın, grev sürecini bir kaosa çevirin”.

Haber: isyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: ABD: Cezaevleri İsyanları Yaygınlaşıyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.