Yunanistan: Halk Savaşçıları Grubu Çalışma Bakanlığı ve Eurobank’a Saldırıları Üstlendi

Yaşamlarımız Üzerinde Pazarlık Yapılmasına İzin Vermeyeceğiz!

Halk Savaşçıları Grubu (HSG) yayımladığı bir bildiri ile 12 Temmuz 2017’de Çalışma Bakanlığı ile 17 Temmuz 2017’de Eurobank’a yapılan bombalı saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

HSG “SİRİZA/ANEL Koalisyonunun kendinden önceki hükümetlerin programlarını uygulamaya devam ettiğini, gerçek işsizliğin % 30’lar civarına çıktığını ve sermayenin, emeklileri sömürerek birikim yapmaya devam ederken, işçilerin yıllardan beri süren mücadele deneyimlerini biriktirdiğini” açıkladı ve Yunanistan’da bulunan tüm emekçileri, Brecht’in silahlı sınıf mücadelesinin gerekliliği üzerine yazdığı şiirine atıfta bulunarak Hamburg’ta ortaya çıkan direniş ve dünyanın diğer yerlerindeki direnişlerle ilişki kurup birlikte mücadele etmeye çağırdı.

HSG açıklamasından satırbaşları:

“Kapitalist kriz mecalsiz büyüme oranları ve durgunluk kısır döngüsü içinde derinleşmektedir. Birikimin yeni döngüsü için krizin üstesinden gelme çabaları içindeler. Bugün emperyalistler ve işbirlikçileri yakıp yıkmaktadırlar. Bütün sosyal demokrat ilüzyonlar ortadan kalktı. Bugün silahlı mücadele hiç olmadığı kadar günceldir. Krizin üstesinden gelebilecek yegane umut burjuva devlet aygıtını parçalamak ve yeni bir gelecek inşa etmek için mücadeleye atılmaktır. Emekçiler zalimlerin uyguladığı şiddete, halkın uygulayacağı karşı şiddet ve kitlesel toplumsal gerilla hareketi ile cevap verebilir. Devletin tekelci şiddetinin reddedilmesi ile sınıf örgütleri, uluslararası sermayenin, emperyalistlerin ve onların hizmetinde olanların saldırılarına karşı gerçek bir savunmayı inşa edebilir. Bunun için proletaryanın karşı saldırısının anahtar sözcüğü tektir: Örgütlen!

İşyerinde, okulda, mahallede “Örgütlen”. Sadece, adaletsizliğin ve sömürünün olmadığı, insan hayatının değerli olduğu umudu, bizi  mücadeleye bağlar.

  • Sermayenin demir örsü altında ezilmeden önce,  emperyalizmin örgütlediği  Yeni Dünya Kasapları’na sunulmuş değersizleşmiş kalabalıklar haline gelmeden önce, işçilerin ve halkın karşı saldırısı örgütlenmelidir.”
Kaynak: https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/07/22/greece-responsibility-claim-from-popular-fighters-group-for-eurobank-dept-of-labour-attacks/ linkinden özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.