Uluslararası Hayvan Savunucuları 33 Aslanı Kurtararak Afrika’ya Götürdü

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Peru ve Kolombiya’da yasadışı sirklerde bulunan 33 aslanı özgürleştirerek Afrika’da, Vaalwater’da yer alan Emoya Büyük Kediler Sığınağı’na  götürdü. HSE’nin operasyonu toplamda 18 ay sürdü. HSE yaptığı açıklamada “Kurtarma operasyonundan…”

aslan

Uluslararası Hayvan Savunucuları  (HSE)**Animal Defenders International (ADI)/** Peru ve Kolombiya’da yasadışı sirklerde bulunan 33 aslanı özgürleştirerek Afrika’da, Vaalwater’da yer alan Emoya Büyük Kediler Sığınağı’na  götürdü.

HSE’nin operasyonu toplamda 18 ay sürdü. HSE yaptığı açıklamada “Kurtarma operasyonundan önce aslanlar ayaklarında otları hissetmiyor, başlarını da güneşe çeviremiyorlardı, artık Afrika’daki sığınağa ulaştılar” dedi. Vahşi doğada uzun süre hayatta kalamayacakları için aslanlar, hayatlarının geri kalanını geçirecekleri sığınağa yerleştirildiler.

Aslanların bir kısmının dişleri dökülmüş, bir kısmı kör olmuş, diğer bir kısmı da tırnaklarını kaybetmişti. Sığınak kurucularından Savannah Heuser, bu kurtarma operasyonunun parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade ederken kurtarılan aslanlar için “Bu onların yeniden doğumu oldu” dedi. Ayrıca “Artık hep kavuşmak istedikleri Afrika güneşini, gece gökyüzünü, çayırları, otlakları, bulutları ve daha pek çok şeyi burada bulacakları için de mutlu olduklarını” sözlerine ekledi.
Kaynak: http://www.9news.com.au/world/2016/05/08/14/38/animal-rights-group-rescues-33-lions-from-circuses-in-peru-and-colombia#Xerf2VGVAhCRHqBS.99 sitesinden yararlanarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.