Sri Lanka: Seçim ve Artan Tamil Kaplanları Tutuklamaları

2017, 2018, 2019 yıllarında Sri Lanka devleti  Tamil Kaplanları’nın yeniden örgütlendiği iddialarını sürdürdü. Hatta TEKK’i bozguna uğrattık ama ideolojilerini bozguna uğratamadık diye itirafta bulundular. Sri Lanka devletinin askeri kontrol noktalarını, polis vahşetini ve ev baskınları artırması  ile devlet terörü yeniden hız kazandı. Geçen hafta yapılan seçimlerde devlet terörü her yerde hissedildi. Tamil Ulusal İttifakı’nın milletvekili sayısını düşürmek için devletin bütün olanakları seferber edildi.

2020 yılı Mart ayında, TEKK militanı bir kişinin askeri ekipman ve drone kamera ile birlikte yakalandığı iddia edildi. 2020 yılında 1 Temmuz’da yaşları 17-25 arasında değişen 15’e yakın Tamil genci, Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları’nı yeniden örgütleme iddiası ile tutuklandı. Son zamanlarda bölgede yapılan bombalama eylemlerinin sorumluları olduğu iddiası ile tutuklananların sayısı ise 30’a yaklaştı.

9 Temmuz’da eski bir TEKK savaşçısı evinde meydana gelen patlama sonucu öldü. Patlama sonrası savaşçının eşi TEKK’i yeniden örgütleme girişimi ile tutuklandı. Polis TEKK’in özel savaş birliği olan Kara Kaplanlar günü için eylem hazırlığında olduğunu iddia etti. 13 Temmuz’da Sri Lanka Deniz kuvvetleri ikisi Hindistanlı olan 4 kişiyi tutukladı. İçlerinden birinin eski TEKK üyesi olduğu iddia ediliyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.