Şili: Yerel Direniş Örgütleri-Arauco Malleco Koordinasyonu (ORT-CAM) Bildirisi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“nin açıklaması Kiñe (Bir): Halkımızın topraklarını gasp ederek zengin olan toprak sahipleri Sigmund Otto Wila ve Sigmund Otto Wila’ya karşı (Evópoli’nin militanları) 16 Temmuz Pazar şafak vakti bir sabotaj eylemi gerçekleştirdik. Eylemde iki baraka, bir yazlık köşk, …”

Mapuçe ulusumuz ve genel halkımız için CAM ve ORT-Pewenche**Mapuçe halkını oluşturan bir yerli halk/**nin açıklaması

Kiñe (Bir): Halkımızın topraklarını gasp ederek zengin olan toprak sahipleri Sigmund Otto Wila ve Sigmund Otto Wila’ya karşı (Evópoli’nin militanları) 16 Temmuz Pazar şafak vakti bir sabotaj eylemi gerçekleştirdik. Eylemde iki baraka, bir yazlık köşk, üç kamyon, bir kamyonet ve bir traktörü imha ettik.

Epu (İki): Bu eylem kiracılarına ve evlerine saygı duymakla beraber doğrudan yerleşimci altyapısına ve sistemine karşı bir eylemdi. Çünkü bizim hedefimiz iskan edilmiş yerlerdeki evler değildi.

Kula (Üç): Bu düşünceyle ORT ve Weychafe gibi biz de 6 atın ölümünü şiddetle reddediyoruz. Mapuçe topraklarında yaptığımız politik-askeri eylemlerdeki ahlakımız futakeche**atalarımızdan/**’den miras aldığımız değerlerdir. Yangın çevredeki binalara sıçradığı için üzgünüz.

CAM militanları olarak geleceğe bakıyor ve eylemlerimizin sorumluluğunu üstleniyoruz. Ulusal Kurtuluşu amaçlayan stratejik planımıza uygun olarak Nagmapu**Dağlardaki/**’ların yerel yaşamlarına derin bir saygı duyuyoruz.

Meli (Dört): 4 Mayıs Perşembe günü Loncopangue şehrinin Quilaco bölgesindeki Cahual sermayesine karşı gerçekleştirdiğimiz sabotaj eyleminde bir makinayı tam olarak imha ettik ve diğer bir makinanın da bir kısmına zarar verdik.

Kechu (Beş): Özgürlüğümüzün temellerinin yayılması ve sonunda Uluslararası Wallmapu**Mapuçe Ülkesi/** şirketi ve toprak sahiplerinin kovulması için mücadelemiz ve direnişimizle desteklenen bu eylemler sarsılmaz bir şekilde takip ettiğimiz Weychan**savaş/** tarzının esasıdır.

Kayu (Altı): Son olarak halkımıza diyoruz ki kollarınızı kavuşturup oturmayın ve ulus olarak özerkliğimizi elde etme yolundaki mücadeleye devam edin.

WALLMAPU’DAKİ BÜTÜN KAPİTALİST YATIRIMLAR VE TOPRAK SAHİPLERİ ORMANLARDAN DIŞARI!

PATRICIO SANTIAGO MILLANAO’YA VE BÜTÜN MAPUÇE TUTSAKLARINA ÖZGÜRLÜK!

WEWAIÑ !!! **Venceremos, Kazanacağız!/**

MARRICHIWEU !!!

Kaynak: http://acciondirectachile.blogspot.com.tr/2017/07/wallmapu-cam-se-adjudica-sabotaje.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.