Red Guards Austin: Bütün Anti-Faşistlere Çağrımızdır!

Yerel antifa örgütlenmesi Austin Kızıl Muhafızlar (Red Guards Austin), Austin’de planlanan İslamofobik ırkçı yürüyüşü engellemek için çağrı yapmış ve bu çağrı karşılığını bulmuştu. Yereldeki antifa örgütlenmelerinin ırkçılığın gövde gösterisi haline gelen faşist yürüyüşleri bloke etme kararlılığı, antifa hareketinin ana akım medya ve devlet tarafından stratejik olarak kriminalize edildiği şu dönemde ısrarla ve dikkatle takip edilmeli. Bu nedenle geçmiş tarihli olsa da ırkçı gösterilere karşı tüm yerel anti-faşistleri alanlara çağıran bu bildiriyi paylaşıyoruz.


10 Haziran’da Austin’deki faşist yürüyüşü engelleyen Kızıl Muhafızlar, Texas, Austin | Foto: redguardsaustin.wordpress.com

Austin Kızıl Muhafızlar (RGA) olarak güvenilir yerel antifaşist örgütlerin bu çağrısını yayımlıyoruz. Bu çağrıyı siz de sosyal medyada, bloglarda ve olabilecek her yerde verilen mesajı güçlendirmek için dünyaya yayın!

10 Haziran’da İslamofobikler “şeriat kanunu” na karşı yürüyüş planlıyor. Her şeyden önce, bu organize faşist nefret gruplarına karşı halkı savunmalıyız. Geçenlerde faşistlerin Austin’e yaklaştıklarını gördük ve Berkeley’imizi güneyden savunmaya çalıştık.

Aşırı sağ Austin’i ele geçirilecek en değerli yer olarak görüyor; Açık nefret toplantıları yapmak ve engellenmeden hareket edebilmek istiyorlar. Bunu yapmak için örgütlü antifaşistleri ve Austin halkını geçmeleri gerekiyor. Bu şehri liberal bir vaha olarak görüyorlar ve Berkeley’e nefret dolu söylemleriyle ulaşmak ve uzlaşmaz bir şiddetle savaşmak istiyorlar.

Yakın zamanda, gerici gündemlerini daha iyi yürütmek için tüm eyaletlere faşistleri gönderdikleri biliniyor. Bu yerel antifaşistlerle başa çıkabilmek için ellerindeki tek şans. Bunu Houston’daki en açık sözlü Neo-Nazilerden biri olan ve yakın zamanda yayımladığı video ile faşistleri özellikle Austin’deki antifaşistlere saldırı için davet eden William Fears’ın konuşmalarında da görmek mümkün. Son video, diğer faşistleri Austin’e yakınlaşarak özellikle antifaşist varlığa saldırmaya teşvik etti. Söz konusu videonun Nazi olduğunu kabul etmekten çekinmeyen ve ağırlaştırılmış adam kaçırma, hırsızlık, sahte belgelerle ateşli silahlar satın alma gibi kabarık bir suç dosyası bulunan birisi tarafından üretilmiş olması kimseyi şaşırtmamalı. Bütün aşırı sağ çağrılarında “Kanun ve düzen” söylemini kullanarak halkın bu pisliklerin gerçek bağnaz yüzlerini görmemesi için yalan söylüyorlar.

Bütün ülke, terörizmi beyaz üstünlükçüsü medyanın değerli terörizm raporundan okuyor, böylece gerçek terörizmin ne olduğundan kimsenin haberi olmuyor. Sadece bu hafta, Portland Oregan’da beyaz üstünlükçüsü bir kişi, bazı kadınları rahatsız ettiğini düşündüğü Müslüman iki adamı öldürmeye çalıştı, üçüncü bir kişiyi de ciddi bir biçimde yaraladı. Devasa Swastika dövmesi olan bir adam geçen sene Austin’de altı kişiyi bıçakladı. Bu kişilerin acil ve gerçek bir tehdit oluşturduğu açıktır. Eyalet çapında antifaşist ağları harekete geçirmek için hazırlamalı, başkentin faşistlere ev sahipliği yapmasını önlemenin yanı sıra, mücadelemizi yükseltmek için çalışmalıyız. Yüzlerce antifaşist, Müslüman, göçmen ve diğer Texaslılar 10 Haziran’daki faşist gösteriye karşı çıkmayı planlıyor. Biz, naçizane bir şekilde size ve kitlenize faşist pisliklere unutamayacakları bir hoş geldin demek için bize katılmanızı öneriyoruz. Eğer topluluğunuzdaki ezilenleri ve emekçileri seviyorsanız, o zaman faşistlere hoşgörü gösteremezsiniz. Lütfen arkadaşlarınızı, ailelerinizi, meslektaşlarınızı, sınıf arkadaşlarınızı ve tanıdığınız herkesi Austin’e araba ile birlikte davet edin ve böylece küçük savaşlara dahil olarak faşizme karşı verilen tarihsel mücadeleye katılın. Çeşitli taktiklerle faşist faaliyete karşı koymak için birçok eylem yapılıyor; savaşmak için mücadele yöntemleriniz veya konfor seviyeniz ne olursa olsun, ihtiyaç duyduğunuzda sizin için de bir yer olacak. Bu mücadeledeki hiç kimse, diğerinden daha az veya daha önemli hissetmemelidir. Hepimiz, faşizmin yayılmasının durdurulmasında kişisel ve kolektif rolümüzü anlamalıyız. Bir elin birçok parmağı olduğu gibi, bir çok güce sahip olmalıyız. O zaman bir araya gelip faşistlerin önünde durabiliriz.

Temel görevimiz onların hareketini reddetmek, retoriklerini bastırmak ve topluluklarımızı savunmak olmalıdır. Aynı şeyi yapmak için başkalarını cesaretlendirirken, ideolojik ve fiziksel olarak onlarla olası her şekilde yüzleşmeliyiz.

Faşistler, IŞİD’in varlığı ile müslümanlığı suçlulaştırmak istiyorlar; ancak, en sarsıcı darbeleri IŞİD faşizmine vuran güçler sol antifaşist güçlerdir. Texas’taki İslam düşmanları IŞİD ile herkesten daha fazla ortak noktaya sahiptir ve aynı gerici nefretle beslenmektedir. IŞİD’in eliyle büyük zarar gören bu topluluğun terörize edilmesine izin vermeyin. Bu trajediyi faşizm için toparlanma çığlığına dönüştürmelerine izin vermeyin. Bu Trump taraftarları, büyük liderlerinin gerici bir rejim olan Suudi Arabistan’ı desteklediği gerçeğini kabul etmek istemeyebilirler, ancak biz halkı “şeriat kanunu” hakkındaki dogmatik anlayışıyla istismar eden gerici bir rejimin sergilediği ironiyi görmezden gelemeyiz. Biz kesinlikle hem IŞİD’e hem de bu yerel gerici göçmen karşıtı harekete karşı Müslüman halkın arkasında durduğumuzu açıkça belirtiyoruz.

Eyalet ve bölgenin dört bir yanındaki tüm antifaşistleri çağırıyoruz! Bu faşistleri susturmak, Müslüman toplumu savunmak ve faşizme karşı darbe vurmak için yardımınızı istiyoruz. Aşırı sağ Austin’i savaşlarında önemli bir anahtar siper olarak seçti, anti-faşist direniş denizi altında onları bu sipere gömelim. Zafer için ciddiyetle bir araya gelelim.
Austin yerel faşizme mezar olacak!
¡No Pasarán!

Kaynak: https://redguardsaustin.wordpress.com/2017/05/28/calling-all-antifascists/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.