Pakistan: BLF 2020’nin İlk Altı Ayında Orduya Yönelik 67 Saldırı Gerçekleştirdi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Altı aylık bilanço sonrası Beluci örgütlerinin çatı organizasyonu ile Sindi örgütleri güçlerini birleştirdiklerini kamuoyuna açıklamışlardı. Bu açıklamadan sonra Sindi Devrimci Ordusu Pakistan Korucularına ait iki karargaha bombalı saldırı düzenlemişti. Çin’in tek y…”

Belucistan Kurtuluş Cephesi 2020 yılının ilk altı ayında Pakistan ordusuna yönelik gerçekleştirdiği keskin nişancı, roketatar, pusu ve baskın taktiklerinin kullanıldığı 67 saldırıda 131 Pakistan askerini öldürmüş, yüzden fazlasını yaralamıştır.

Bu operasyonlar sırasında ordu destekli “Ölüm Mangalarına” ait iki kamp ve onların kullandığı üç mobil baz istasyonu imha edilmiştir.

Ayrıca Pakistan ordusuna ait inşaat şirketi çalışanı olan iki kişiyi öldürmüş, 4’ünü de yaralamıştır.

İki motosiklet, bir zırhlı araç ve 10 adet orduya ait aracı da imha etmiştir. **Bilgiler https://www.newsintervention.com sitesinden alınmıştır/**

Altı aylık bilanço sonrası Beluci örgütlerinin çatı organizasyonu ile Sindi örgütleri güçlerini birleştirdiklerini kamuoyuna açıklamışlardı.

Bu açıklamadan sonra Sindi Devrimci Ordusu Pakistan Korucularına ait iki karargaha bombalı saldırı düzenlemişti.

Çin’in tek yol, tek kuşak projesinin Pakistan ayağı Belucistan ve Sindi bölgelerinden geçmektedir.  Pakistanı işgalçi olarak gören Beluci ve Sindi  devrimci örgütleri Pakistan’la işbirliği yapan Çin’i de meşru hedef olarak görmektedirler. Tek yol, Tek Kuşak projesini de işgalin derinleştirilmesi olarak görmektedirler.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.