Nijerya: Eğitimin Özelleştirilmesine Karşı Binlerce Öğrenci Protestolara Katıldı

Nijerya’nın en kalabalık şehri Ibadan’da 7 Haziran Pazartesi günü binlerce öğrenci hükümetin okulları özelleştirme planına karşı sokaklara döküldü. Eyaletteki sendikalar özelleştirme planına karşı 8 Haziran Salı günü süresiz greve çıkacaklarını duyurdular. Öğrenci protestoları ve işçi sendikalarının grev tehdidi hükümeti eyaletteki tüm ilk ve orta dereceli okulları Pazartesi günü kapatmaya zorladı.

Hükümet Nijerya İşçi Kongresi’nin (NLC) grev kararını yasa dışı ilan ederken göstericiler, Oke Ado’daki iktidar partisi (All Progressives Congress) bürolarını işgal etti. Daha sonra öğrenciler Agodi’deki hükümet binasına yürüyerek, vali Ajimobi’den özelleştirmenin durdurulmasının yanı sıra istifasını talep ettiler.

Öğrenciler özelleştirme planının hükümetin aylardır maaşlarını ödemekten kaçındığı ebeveynlerinin omuzlarındaki yükü daha da ağırlaştıracağını vurguladılar. Protestolara katılmayan okullar da işgal edilerek sınıflar boşaltıldı. Resmi yetkililer parti bürolarının basılmasından muhalefeti ve sendikaları sorumlu tutup suçlarken hükümet binasını kuşatan öğrenciler yetkililerin tüm ikna çabalarına rağmen binanın önünden ayrılmayı reddettiler.

Kaynak: Bu haber http://www.punchng.com/students-protest-grounds-oyo-schools-shut-apc-office-vandalised/ sitesinden derlenmiştir.

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Nijerya Emek Kongresi Eğitimin Özelleştirilmesini Protesto Etti

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.