Miguel Enriquez: Bir Devrimci Öldü, Yaşasın Devrim! (7 Ekim 1974)

miguel-enriquez

Sevgili yoldaşımız  Miguel Enriquez’i kaybettik. Şili’deki kardeş örgütümüz MIR/Devrimci Sol Hareket’in yönetim kademesinde en üst düzeyde sorumluluk yüklenmiş olan yoldaşımız bizi derinden etkilemiş ve daha sıkı birlik ve dayanışma kurmamız  ve mümkün olduğunca tarihsel amacımıza, Latin Amerika Sosyalist Devrimi amacımıza ulaşmamız için çaba harcamıştır.

Edindiğimiz bilgilere göre Miguel Enriquez elinde silahı, Askeri Cunta’nın infaz jandarmalarına karşı savaşırken toprağa düşmüştür. MIR örgütünün politik ve askeri kadrosunda yer aldı, Şili halkının en kahraman evlatlarından biri oldu; ona ne devlet terörü estiren infazcılar, ne yanki empeyalizmi, ne de işbirlikçileri boyun eğdiremedi.

Latin Amerika’nın toplumsal ve ulusal bağımsızlığı için verilen savaşta toprağa düşenlerin oluşturduğu uzun listeye bir kahraman daha eklendi. Che Guevara’nın izinden, Vietnam yolundan giden bir kahraman daha toprağa düştü; dökülen kanı, ezilen halklarımızın dünya devrim mücadelesi için ödenmiş bir bedeldir. Sadece bir devrimci olarak kaybedilen bir devrimcinin arkasından ağlamak değil, yerini doldurmak gerektiği bilinciyle onların silahlarını yeni filizler devralmalıdırlar.

Sevgili komutanımız Che Guevera’nın onurlu ölümünün yıldönümünü anmalarına, Latin Amerika ormanlarının tam kalbinden, Şili’nin bağımsızlığı ve Latin Amerika devrimi için mücadelede toprağa düşen sevgili yoldaşımız Miguel Enriquez’nin adını da ekliyoruz.

Yoldaş Miguel Enriquez : Daima, Zafere Kadar !

Devrimci Koordinasyon Komitesi’nin Ortak Açıklaması :

Uruguay Ulusal Kurtuluş Hareketi (MLN-Tupamaros), Bolivya Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), Arjantin Devrimci Halk Ordusu (ERP) ve Şili Devrimci Sol Hareket(MIR) adına yapılmıştır.

Kaynak: http://www.cedema.org/ver.php?id=90

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.