Kuzey İrlanda: Saoradh Yeni IRA Operasyonuna “Buradayız ve Biryere Gitmiyoruz” Diye Cevap Verdi

Son dönemde İrlanda Cumhuriyetçilerinin Hayırlı Cuma Anlaşmasına karşı olan militan kesimlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Yeni IRA İngiliz ve işbirlikçileri hedeflerine bir dizi saldırı düzenledi.

Yaşam alanlarına, İngiliz işgal kuvvetleri ve işbirlikçi polis teşkilatlarına yönelik “Girilmez, Keskin Nişancı Var!” uyarıları koymuş, duvarları uyarı yazıları ile donatmıştır.

Polis ve gizli servis işbirliği ile 18 Ağustos’ta yapılan baskınlar sonucu biri Filistinli Doktor İsaam Hijawi olmak üzere 10 kişi gözaltına alınıp sonrada tutuklanmışlardır. Baskınlar sırasında  Saoradh’nin dört binası da Yeni IRA ile ilişkili olduğu gerekçesi ile basılmış ve Saoradh’nin önde gelen militanları da tutuklananlar arasında yer almıştır.

Foreign Policy’de çıkan bir makale Brexit’in İrlanda militan cumhuriyetçiliği için kan sağladığı, tutuklamaların ancak geçici bir süre hareketi durdurabileceği, harekete gençlerin katılımının arttığı ve önümüzdeki dönemde genç bir önderlik altında 60’larda Geçici IRA nasıl küllerinden yeniden doğduysa, Yeni IRA’nın da küllerinden yeniden doğacağı değerlendirmelerini yapıyor.

Saoradh parti sözcüsü Paddy Gallagher “Saoradh militanları kararlı, adanmış, disiplinli ve mücadeleye hazırlıklı olmayı sürdürüyor, kalmak için buradayız” dedi.

Saoradh üyeleri, Hamden kentinde oynanacak olan İskoçya-İsrail maçı öncesi Filistinli tutsak Dr. İsaam Hijawi ve tutuklu 9 İrlandalı cumhuriyetçi ile dayanışmak için Devrimci Komünist Grup/Irkçılıkla Savaş! Emperyalizmle Savaş! örgütü tarafından düzenlenen gösteriye katıldılar.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.