Kutup Ayıları Bilim İnsanlarını “Tutsak” Aldı, Hayatları İçin Direniyorlar

kutupayısı3Troynoy adasındaki meteoroloji istasyon şefi Vadim Plotnikov istasyonun 31 Ağustos’tan bu yana 10 yetişkin ve 4 yavru kutup ayısı tarafından ablukaya alındığını belirtti. Ayılar istasyondaki bir köpeği öldürdü. İstasyondaki çalışmalar da “kuşatma” nedeniyle büyük oranda aksadı.  Troynoy adasındaki meteoroloji istasyonunda “tutsak alınan” bilim insanları, ayıları korkutup uzaklaştırmak için işaret fişeği ve benzeri malzemeler istemişti.

kutupayısı1

İstasyonu işleten şirketten bir yetkili yardımın yakınlardaki bir adaya gemiyle gönderildiğini, ardından helikopterle istasyona ulaştırıldığını belirtti. İstasyona ayrıca iki köpek de gönderildi.

Bir yetkili “Bir anne ayının geceleri yavrularıyla birlikte istasyonun çevresinde geçirdiğini söylediler” dedi. Kuzey Kutup bölgesinde daha önce de benzer durumlar yaşanmış, yaşam alanları daralan kutup ayıları zaman zaman istasyonları “kuşatıyorlar”.

kutupayısı

Geçen yıl da Rusya’nın Vaygaç Adası’ndaki meteorologlar, istasyonun yakınında yiyecek arayan kutup ayıları nedeniyle istasyonda “tutsak” kalmıştı.

Kaynak: BBC Türkçe’den yaralanılarak düzenlenmiştir.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.