Kolombiya: ELN Ateşkesi İhlal Ettiği İddia Edilen Çatışmaya İlişkin Açıklama Yaptı

Magaui Payan Gerçeği Üzerine

1- Bir yıldan beri Cauca and Nariño Pasifik bölgesinde Timbiquí, Guapi, López, Patía, Mira and Tapaje nehirlerinde faaliyet gösteren ve kendilerini Pasifiğin Birleşik Gerillaları (GUP) olarak adlandıran, halk örgütlenmeleri biçimleri ile hiç ilgisi olmayan, bölgede yaşayanların hayatına, mülklerine, barışcıl biçimde varolma haklarına saldıran bir grup mevcut. Bu grup resmi güvenlik güçleri ile koordinasyon halinde Pasifik bölgesindeki uyuşturucu kaçakcıları ittifak halinde çalışmaktadır.

2- Bölge sakinlerinin öldürülme ve tacizlerle sürekli olarak karşı karşıya kalmasıyla Ulusal Kurtuluş Ordusu’na bağlı Dayanışma Cephesi birlikleri 27 Kasım 2017’de bölgeye ulaştı. Birliğimiz hemen GUP ile temasa geçerek konuşmak istedi. Gerilla birliğimizin görüşme isteğine ateşle karşılık verilince gerilla birliğimiz cevap vermek zorunda kaldı.

3- Bu silahlı çatışmada içlerinde grubun patronları olan Álvaro, Samuel, Marcos and Tigre’nin de olduğu GUP’un 10 üyesi hayatını kaybetti. Bölge sakini olan tutukladığımız altı kişiyi silahsızlandırdıktan sonra serbest bıraktık.

Çatışma sürerken GUP’un halka ateş açması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere üç kişi yaralandı.

4- Çeşitli özellikler silah, teleskopik görüş dürbünü, gece görüş dürbünü, zırhlı miğfer gibi askeri ekipmanlara el koyduk.

Carlos Alberto Troches Zuleta Güneydoğu Savaş Cephesi Yönetimi

Ulusal Kurtuluş Ordusu

Aralık 2017

Kaynak: http://cedema.org/ver.php?id=7869

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.