Karadağ: NATO-Karşıtı Protestoya 2000 Kişi Katıldı

Fotoğraf: rtcg.me

Karadağ’ın, Kuzey Atlantik Paktı’na (NATO) katılması için resmi bir davet almasından birkaç gün sonra Cumartesi gecesi Podgorica’da düzenlenen NATO karşıtı protestolara yaklaşık 2.000 kişi katıldı.

Polis, protestocu sayısının tahminen 800 kişi olduğunu söylerken, eylemi düzenleyenler protestoya 5000 civarında kişinin katıldığını belirttiler.

Protestocular “Rusya, Rusya”, “Kosova, Sırbistan’ın kalbidir”, “NATO’ya Hayır”, “Yaşasın Rusya” sloganlarını attılar ve Karadağ’ın NATO’ya katılıp katılmaması konusunda referanduma gidilmesi taleplerini dile getirdiler.

Onlar, NATO’nun 1999 yılında Kosova savaşında (sonrasında Sırbistan ve Karadağ’ın oluştuğu) Yugoslavya’yı bombalamasını kastederek duyduğumuz hava saldırısı sirenleri gerçek değil miydi dediler.

Protestodaki konuşmacılardan biri eski Karadağ Cumhurbaşkanı ve eski Yugoslavya Başbakanı Momir Bulatovic idi.

Bulatovic “NATO, Rusya’ya karşı daha fazla asker alabilir miyim diye bize çağrıda bulunuyor,” dedi.

Bulatovic, 2001 yılında siyasetten ayrılan Yugoslavya Cumhurbaşkanı Slobodan Miloseviç’in uzun bir süre müttefikiydi ve aşağı yukarı 15 yıl içinde ilk kez kamuya açık siyasi sahnede yer aldı.

Bu protesto, Ekim ayında bir dizi protesto düzenleyen ve Demokrat Cephe’nin muhalif koalisyonunun bir parçası olan Yeni Sırp Demokrasisi ve Demokratik Halk Parti’si tarafından organize edildi. Ancak, Değişim Hareketi gibi Demokratik Cephe’nin diğer bazı üyeleri Cumartesi protestolarına katılmadı.

Ekim ve Kasım aylarındaki protestoların aksine, Cumartesi günü yapılan protestoda herhangi bir olay yaşanmadı.

Fotoğraf: rtcg.me

Fotoğraf: rtcg.me

3

Fotoğraflar: rtcg.me
Kaynak: http://revolution-news.com/montenegro-2000-participate-in-an-anti-nato-rally/
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.