İspanya: Kadınlar Erkek Şiddetine Karşı Sokağa Çıktı

5

250 Farklı örgütün desteklediği ve “Şiddetinize Karşılık Vereceğiz” sloganı altında düzenlenen yürüyüşe binlerce kadın katıldı.

Cumartesi sabahın erken saatlerinde Vitoria sokaklarını dolduran feministler, “Şiddetinize Karşılık Vereceğiz” sloganı altında kitlesel bir protesto gösterisi düzenlediler. Bilbao Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Virgen Blanca’da son buldu. Yürüyüşe Bask bölgesinin yanı sıra Tolosa, Durango ve Barcelona, Madrid gibi büyük şehirlerden de katılım sağlandı. 250 Örgütün desteklediği yürüyüşte İngiltere, Hollanda ve Latin Amerika ülkelerinden gelen katılımcılarda yer aldı.

2

Kadınlar cinsel saldırılara, cinsiyet ayrımcılığı karşıtı hareketin suçlulaştırılmasına ve şiddetin toplumsal olarak teşvik edilmesine karşı yürüdüler. LAB sendikası genel sekreteri Ainhoa Etxaide, “Biz kadınların özgür olmasını ve önleyici politikaların hayata geçmesini istiyoruz,” dedi.

Eylem sırasında Vitoria sokaklarında 12.000 kişi yürürken, yürüyüşün çıkış noktası lezbiyen kadınlar, göçmenler, mülteciler gibi şiddete uğrayan kesimlerin durumuna dikkat çekmekti. Feminist hareket son dönemde Vitoria sokaklarında artan şoven şiddetin, yolculuklar ve konserler boyunca devam ettiğini belirtti.

4

Kaynak: http://www.elcorreo.com/bizkaia/araba/201604/09/kalejira-conciertos-baile-para-20160409114620.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.