HKP(Maoist) Şantiyeleri Yakıyor, Onbin Katılımlı Halk Toplantıları Düzenliyor

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) COVİD-19 salgını boyunca bir yandan  Hint devletinin saldırılarına karşılık verirken diğer yandan yasa dışı kitle toplantıları düzenlemeye devam ediyor.

Ağır silahlarla donatılmış yaklaşık 15 HKP (Maoist) gerillası Chhattisgarh’deki Dantewada bölgesinde yol yapımı için kurulan şantiyeye baskın düzenleyerek  6’dan fazla aracı ateşe verdi.Ayrıca Bihar’ın Gaya bölgesinde yol yapım çalışmasında kullanılan bir iş makinasını ateşe verdiler. Daha önce de bölge halkı ve HKP (Maoist) yolun yapılmaması için çeşitli protestolar düzenlemişti.

HKP (Maoist) son beş yıl içinde ilk kez Sukma, Bijapur, Narayanpur ve Dantewada bölgelerinde on binden fazla köylünün katıldığı bir toplantı ile gövde gösterisi yaptı.  3 gün süren toplantı boyunca 300 gerilla ve 500’den fazla milis güvenlik önlemi aldı.  2019 Aralık ayında kalp krizi geçirerek ölen Dandakaranya Özel Bölge Komitesi sekreteri Rammana’nın yerine kimin geleceği de toplantının gündemlerinden biriydi.

Program 18-20 Haziran tarihleri ​​arasında Sukma ve Bijapur ilçeleri sınırındaki köylerde gerçekleştirildi. HKP (Maoist) yeni genel sekreteri Nambala Keshav Rao da dahil olmak üzere üst düzey Maoist liderler toplantıya katıldı.

Güvenlik açısından  toplantıda insanların cep telefonu taşımasına izin verilmedi. Toplantıda spor, dans ve diğer kültürel faaliyetler gerçekleştirilmesinin yanı sıra Mart ayında Hindistan güvenlik güçlerinden Sukma’da ki baskında kamulaştırılan silahlar da halka gösterildi.

Bölgede HKP (Maoist)’in tahmini 4.500 politik, askeri kadrosu ve 200.000’e yakın parti üyesi olduğu tahmin ediliyor.

Kaynaklar:

https://www.redspark.nu/en/peoples-war/cpi-maoist-cadres-torch-earthmover-in-gaya-district/

https://www.redspark.nu/en/peoples-war/cadres-of-cpi-maoist-raid-construction-camp-in-dantewada-district/

https://www.redspark.nu/en/peoples-war/ten-thousand-people-attend-meeting-organized-by-cpi-maoist-in-chhattisgarh-state/

linklerinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.