Filipinler: Ordu Yeni Halk Ordusu’na Yönelik Saldırılarını Artırıyor

Devlet yetkilileri 4 Haziran Cumartesi günü, Filipinler Komünist Partisinin (FKP)/ Yeni Halk Ordusuna (YHO) ‘na yönelik operasyonların artacağını açıkladı.

Cagayan de Oro’da yer alan Filipinler Ordusu 4. Piyade Biriminin sözcüsü Joe Patrick Martinez, Roldan Bunggolto, Danilo Acania ve Jake Borja’nın tutuklanmalarının Maoist gerillaları hedef alan operasyonların bir parçası olduğunu ifade etti. Filipinler Ordusunun yeni taktiği barış görüşmelerinin yürütüldüğü algısını kırmamak adına çatışmaya girmek yerine gerillaları sürekli operasyonlarla yakalamak ve tutuklayıp hapse atmak.

Filipinler Ordusu operasyonlarda polisle işbirliği yapıyor. Kuzeydoğu Bölgesi Polis Birimi ile Kuzeydoğu ve Kuzey Mindanao 4. Piyade Birliği, 4 Haziran günü yaptıkları bir açıklama ile Yeni Halk Ordusu gerillalarına silahlarını bırakma ve teslim olma çağrısında bulundu.

Haber: isyandan.org
Kaynaklar: Bu haber http://www.mb.com.ph/npa-rebels-urged-anew-to-give-up-armed-struggle/ ve http://www.sunstar.com.ph/cagayan-de-oro/local-news/2016/06/05/army-mounts-more-arrests-suspected-npa-rebels-477745 sitelerinden derlenmiştir.
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.