Filipinler: FKP-YHO Faşist ABD-Dutarte Rejimine Karşı Giderek Saldırılarını Arttırıyor

Filipinler’in Oriental Mindoro ve Albay bölgelerinde Filipinler Komünist Partisi-Yeni Halk Ordusu’na bağlı gerilla birliklerinin düzenlediği iki ayrı saldırıda 5 polis yaralandı, bir polis aracı yakılarak imha edildi.

Saldırının biri Oriental Mindoro bölgesindeki Mansalay kasabasında devriye görevi yapan polis aracının taranmasıyla gerçekleşti. Bu saldırıda üç polis yaralandı. Saldırıyla eş zamanlı olarak bir polis noktası da tarandı.

Albay bölgesinde Manito kasabasında, gerillalarla polis arasında çıkan çatışmada iki polis yaralandı.

FKP-YHO Mindoro Sözcüsü Ka Madaay Gasic kamuoyuna bilgi vererek çatışmaya ilişkin fotoğrafları da paylaştı. FKP-YHO resmi twitter hesabından yayımlanan kamuoyu açıklamasında, daha önce Filipin Ordusu ve polis güçlerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerine ilişkin de bilgi verdi.

16 ve 22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdikleri keskin nişancı saldırılarında en az iki askeri öldürdüklerini, bu saldırların halka baskı ve işkence uygulayan faşist güçlere karşı devrimci adaletin sağlanması için gerçekleştirildiğinin altı çizilen açıklamada; “Bu paralı faşist güçler yüzlece yerli, kadın, çocuk ve çiftçinin göz altına alınarak işkence görmesinden sorumludurlar.Bu faşist örgütlenmeler bölgede Covid-19’un yayılmasından sorumludurlar. Salgın sırasında ortaya çıkan gıda yetersizliğinden dolayı gıda almak için resmi makamlara giden yerliler, çiftçiler, YHO destekçileri olduklarına itiraf etmeye zorlandılar. resmi olarak kayıt yaptırmayan herkesin YHO üyeliği ile suçlanacağı tehdidinde de bulundular.

Bütün bunları  emperyalistler madencilik şirketlerinin adanın kaynaklarını daha iyi sömürmesi için yapıyorlar.

Gerçekleştirdiğimiz başarılı saldırıları, yakın zamanda kaybettiğimiz Yoldaş Justine “Pia” Vargas gibi Filipin halkının ulusal-demokratik çıkarlarını savunurken, halka hizmet ederken hayatlarını feda eden tüm yoldaşlarımıza adıyoruz,” denildi.

Halk, YHO’nun, Filipin halkının ulusal-demokratik çıkarlarını ve refahını savunduğunu, halk için savaşma kutsal görevini yerine getirmekten vazgeçmeyeceğini biliyor. ABD-Duterte rejiminin zorba yönetimine karşı mücadelede ki zorluklar ve fedakarlıklar ne olursa olsun, YHO Filipin halkını savunmaya devam edecek.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.