Brezilya: Polis Kemer Sıkma Politikalarını Protesto Eden Halka Saldırdı

29 Kasım Salı günü başkent Brasilia’da, Kongre’de Temer darbe hükümetinin dayattığı yasa tasarısının ilk oylaması yapıldı. Kamu harcamalarına ayrılacak bütçe payının 2017’den başlayarak 20 sene boyunca hiçbir atış yapılmadan aynı oranda bırakılmasını ve bütçe açığının eğitim ve sağlık harcamalarından yapılan kesintilerle kapatılmasını ön gören yasa tasarısı, geçen ayın başından beri artan okul işgalleri, grevler ve eylemler ile karşılanmıştı.

Söz konusu yasa tasarısı Kongre’de ilk turu geçerken sendikaların, öğrencilerin, topraksız işçilerin oluşturduğu onbin kişiyi bulan kitle başkent Brasilia’da bakanlıkların bulunduğu ana güzergah üzerinde kongreyi ve hükümeti protesto etti.

Hükümet binalarına yazılama yapan, yola barikat kuran eylemciler, Petrobas yolsuzluk skandalına adı karışan kabine üyelerine karşı da sloganlar attılar. Polis eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle saldırdı, protestocu öğrencileri şiddet kullanarak göz altına aldı. Halk ise polisin saldırılarına barikatlarla, taşlarla direndi.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.