ABD: Yale Üniversitesi’nde Sendikal Haklar İçin Açlık Grevi

Yale Üniversitesi’ndeki araştırma görevlileri, üniversite yönetiminin sendikal hareketi bastırmaya çalışması üzerine daha iyi koşullar için açlık grevi başlattılar.

Sendikalı sekiz araştırma görevlisi  Yale Dekanı Peter Salovey’nin evinin önünde sonuçlanan sessiz bir yürüyüşten sonra Salı gecesi, öğrenciler tarafından oluşturulan barakada (Local 33) açlık grevine başladılar.

yale university hunger strike ile ilgili görsel sonucuAraştırma görevlileri üniversite yönetimini, Yale Üniversitesi’nin meşruiyetini aylardır reddettiği sendika ile müzakerelere başlamaya zorluyorlar. Araştırma görevlisi kadınlar, lgbti bireyler, siyahlar ve farklı etnik kökenden gelenler için eşdeğer işe eşit ücret, kapsamlı sağlık hizmetleri ve kurumsal güvenlik talep ediyorlar.

Açlık grevine katılan kadın eylemciler, kadın araştırma görevlilerinin her an cinsel tacizle karşı karşıya olduğunu, tezlerini denetleyen ve geleceklerine karar verenlerin bir tacizci olabildiğini dile getiriyorlar. Yale Üniversitesi’nde cinsel taciz olaylarını ve cinsiyet ayrımcılığını araştıran resmi bir şikayet sistemi bulunmuyor.

Ulusal Çalışma Kurulu Local 33’de sendika seçimlerine izin verirken tipik bir işveren gibi davranan üniversite yönetimi kullanılan oyların meşru olmadığını savunuyor ve örgütlenme ve sendikalaşma özgürlüğünü engellemeye çalışıyor.

Açlık grevi eylemcileri “Üniversite yönetimi bizimle görüşene kadar burada olacağız ve açlık grevi eylemine devam edeceğiz,” diyorlar…

Haber: isyandan.org
Kaynak: Bu haber  http://thepolitic.org/the-fast-against-the-slow-local-33-hunger-strike-outside-woolsey/ sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.