ABD: Emek Örgütleri ve Halk COVİD-19 İçin Küba’dan Destek Alınmasını Talep Ediyor

ABD’nin en büyük sendikal örgütü AFL-CIO’ya bağlı Sacremento Merkezi Emek Konseyi (SCLC) Kaliforniya Eyaleti ile Küba arasında COVİD-19 ile mücadele edilmesi için işbirliği yapılmasını içeren bir karar aldı.

SCLC Kuzey Kaliforniya’da 90 sendikaya bağlı 170.000 işçiyi temsil eden Konsey ABD Kongresi’de çağrı yaparak Küba’ya yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılması, seyahat ve ticaretin yeniden başlatılması çağrısı yaptı.

ABD’de şehirler, kurumlar, eyaletler ve taban örgütleri arasında giderek büyüyen COVİD-19 ile mücadele için Küba’dan destek alınması çağrıları yapanların arasına SCLC’de de katıldı.

ABD’nin kuzey batısında bulunan King County’de bulunan 150 sendika ve yüz bin işçiyi temsil eden Martin Luther King, Jr. Çalışma Konseyi (MLK ​​Labour Council)’de SCLD’den sonra Küba ile ilişki kurulması yönünde bir karar aldı.

Mayıs ayında Minnesota Eyalet Meclisi Küba ile ilişki kurma kararı almış, Minnesota senatörleri Sandra Pappas ve Patricia Torres Ray Vali Tim Walz ile yaptıkları görüşmede Küba ile ilişki kurulması talebini iletmişlerdi. Temmuz ayında hastane sayısı ve sağlık alt yapısı ile tanınan Cleavand kentinde  Kent Konseyi salgınla mücadele için Küba ile ilişki kurulması çağrısı yapmıştı.

Küba Henry Reeve Uluslararası Tıp Tugayı 2.000’den fazla sağlık personelini dünyanın çeşitli yerlerinde destek çağrısı yapan 50’den fazla ülkeye COVİD-19 ile mücadele için gönderdi.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.