Yunanistan ve Fransa’da Militan Lise Öğrencilerinin Protestoları

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“(vengeance pour Théo) eylemlerinin devamı olarak 7 Mart Salı sabahı gerçekleşen protesto sonucu okul boşaltıldı. Okuldan çıkartılan ve sayıları 80 ile 100 arasında değişen eylemciler polis şiddetini protesto etmek için şehir merkezine doğru yürüyüşe geçtiler ve sokakta bar…”

Yunanistan – Yüzlerce lise öğrencisi 6 Mart Pazartesi günü Atina’nın Syntagma meydanında toplanarak hükümetin eğitim reformu planlarını protesto etti ve eğitim için daha fazla bütçe talep etti. Gösteri sırasında Parlamento binası da molotof kokteyli ile hedef alındı.

Çeviri: Atina’da lise öğrencilerinin protestosu, 6 Mart 2017

Slogan atan öğrenciler hükümetin eğitimdeki bütçe kesintilerini protesto eden pankartlar taşıdılar. Eğitim reformu kapsamında bazı okulların kapatılması, teknik liselerdeki bazı bölümlerin ise kaldırılması planlanıyor.


Fransa – Saint-Denis’teki Suger lisesinde, Paris lise işgallerini ateşlemiş olan “Théo için İntikam”**https://isyandan.org/haberler/fransa-ve-almanyadan-antifa-eylemleri//**(vengeance pour Théo) eylemlerinin devamı olarak 7 Mart Salı sabahı gerçekleşen protesto sonucu okul boşaltıldı. Okuldan çıkartılan ve sayıları 80 ile 100 arasında değişen eylemciler polis şiddetini protesto etmek için şehir merkezine doğru yürüyüşe geçtiler ve sokakta barikat kurdular. Polis saldırısına taşlarla karşılık veren eylemcilerden 50’sinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.