Fransa Ve Almanya’dan Antifa Eylemleri

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“’Theo için intikam’şiarı ile yükselen protestolar geçen hafta 16 lisenin işgal edilmesiyle doruk noktasına ulaşmış, 23 Şubat Perşembe günü polis şiddetine karşı yapılan öğrenci eylemine polis saldırmıştı. Fransa’da aslen neoliberal reformlara karşı yükselen …”

23 Şubat’taki polis şiddetine karşı gerçekleştirilen öğrenci protestosundan bir kare, Paris | Foto: enoughisenough14.org

Fransa: 2 Şubat’ta Paris’te Seine Saint Denis banliyösünün Aulnay-sous-Bois bölgesinde polisin siyah bir gence copla tecavüz ettiği görüntülerin açığa çıkmasının ardından alevlenen protestolar haftalardır dinmiyor. Direnişin ivmesini yükselten lise gençliği ne kadar militan olduğunu geçtiğimiz yaz aylarındaki iş reformu protestolarında ortaya koymuştu.**https://isyandan.org/diger/2016-yilinda-ogrenci-hareketi//**’Theo için intikam’şiarı ile yükselen protestolar geçen hafta 16 lisenin işgal edilmesiyle doruk noktasına ulaşmış, 23 Şubat Perşembe günü polis şiddetine karşı yapılan öğrenci eylemine polis saldırmıştı. Fransa’da aslen neoliberal reformlara karşı yükselen halk muhalefetini bastırmak için Kasım 2015’te ilan edilen OHAL hala geçerliliğini koruyor. 23 Şubat’taki çatışmaların ardından Cumartesi (25 Şubat) Nantes’te aşırı sağcı FN partisinin (Ulusal Cephe) lideri ve Başkan adayı Marine Le Pen’in ziyaretini protesto eden göstericilere polis saldırdı. ABD’deki Trump karşıtı gösterilere benzer şekilde ‘Yönetilemez Ol’ (Be Ungovernable) şiarı ile yürüyen kitlenin yanı sıra FN otobüsü de antifaşistler tarafından yollara kurulan barikatlarla engellendi. 28 Şubat ve 2 Mart tarihleri için de antifaşist öğrenci eylemleri çağrısı yapıldı. OHAL, neoliberal reformlar, polis şiddeti ve yükselen sağ karşısında militan gençlik sokakların ve direnişin soğumasına izin vermeyecek gibi görünüyor.

Çeviri: Planlanan Ulusal Cephe mitingine karşı dün (25 Şubat) düzenlenen protestolar sırasında yaşanan şiddetli çatışmalar


‘Irkçıların yeniden korkmasını sağla’, Antifa yürüyüşü, 25 Şubat 2017, Frankfurt, Almanya | Foto: DPA

Frankfurt’ta en az bin kişi 25 Şubat Cumartesi günü Südbahnhof’tan Willy-Brandt meydanına uzanan yürüyüşle kentteki faşist yapılanmaları protesto etti. Antifa United Frankfurt’un örgütlediği yürüyüşte polis aşırı sağcı AfD (Alternative für Deutschland) merkezini koruma altına aldı. Yürüyüş Antifa United (Birleşik Antifa) çatısı altında Frankfurt’taki faşist yapılanmalara, ırkçı yapıların ‘kurumsal’ olarak korunmasına karşı yükselen dalganın parçası ve devamında gelecek eylemlerin de habercisi.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.