Yunanistan: Ateş Hücreleri İttifakı Hapisten Kaçma Girişimi Davası Bu Hafta Bitiyor

29 Haziran

Çarşamba günü savcı Koutra, 6 saatlik oturumun neredeyse tamamı boyunca konuştu. Savcı anarşist devrimcileri ve Ateş Hücreleri İttifakı’nın eylemlerini yerdi ve hapishanelerin, yargıçların olmadaığı bir dünyanın imkansız olduğunu iddia etti. Ardından yoldaşlarımızın terörist örgüt üyesi olma, silah ve patlayıcı madde bulundurma ve hapishaneden kaçma girişimlerinden dolayı cezalandırılmasını talep etti.

30 Haziran ve 1 Temmuz

Perşembe ve Cuma günleri savunma avukatları konuşma yaptılar. Ateş Hücreleri İttifakı/Şehir Gerillası Hücresi adına ise yoldaş Christos Tsakalos aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Benim gibi kardeşim Gerasimos Tsakalos ve yoldaşlar George Polydoros, Olga Economidou ile Ateş Hücreleri İttifakı’na üye olmamasına rağmen aynı politik duruşa sahip olan Angeliki Spryopoulou da bu davada savunma yapma niyetinde değiller. Bu tarihi anda istediğimiz sonucu almak adına karşısında savaştığımız yasalardan yardım dilenmek çelişkili olurdu. Bizler her zaman otoritenin düşmanları olarak kalacağız. Avukatlarımız sadece davanın teknik yönlerini takip etmek için görevlendirildiler. Biz devrimci anarşistler ise ne yapmamız gerekiyorsa onu yaptık.

Savunma avukatları teknik konuları takip etmenin yanı sıra Ateş Hücreleri İttifakı üyelerine ailelerini, yakınlarını tutuklama yoluyla duygusal şantaj yapıldığının da altını çizdiler.

Mahkeme 8 Temmuz’da son kararını açıklayacak.

Yoldaşlarla uluslararası dayanışma için!

Kaynak: https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/07/04/greece-the-conspiracy-of-cells-of-fire-escape-plan-trial-will-end-this-week/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.