Venezuela Halkı Sağın Saldırılarına Sokakta Cevap Veriyor

maduro

Binlerce Venezuelalı başkent Caracas ve diğer büyük şehirlerde düzenledikleri gösterilerde Başkan Maduro hükümetini  istikrarsızlığa sürüklemek isteyen sağa karşı mücadele kararlılığını gösterdiler.

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV)’nin çağrısı ile yapılan gösterilere taban örgütleri, demokratik kitle örgütleri, ve genel kamuoyu destek verdi.

maduro1

PSUV Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello,  “Hükümet ve devrimci halk, barışı ve ulusal istikrarı savunmak için sokaklarda kalmalı” dedi. Geçen hafta Caracas’ta düzenlenen gösteriye “Caracas’ı Fethedelim!” adını veren muhalefete karşı Devrimci hükümet ve Venezuela halkı karşıt bir gösteri örgütlemişti.

maduro3

Hükümetin ve halkın bu adımı darbe hazırlıklarını boşa çıkarmıştı. Yapılan operasyonlarda Devrimci hükümetin yetkililerine ve tabanda çalışan militanlara suikast düzenlemeyi hedefleyen bir çok karşı-devrimci, tabancalar, patlayıcılar ve diğer silahlarla birlikte yakalandı.

Maduro Hükümetinin sağın saldırıları ve ekonomiyi bloke etme faaliyetleri sonucu başlayan gıda krizi Kolombiya ile sınır gerginliklerine de yol açmıştı.  Devrimci Hükümet gönüllü çalışma programları ile doğal tarımla yapılan üretim programını hayata geçirerek sağın sabotajlarına cevap verdi. Ardından herkese konut sağlamayı amaçlayan konut projesi hayata geçirilmeye başlandı. Üretimi sabote eden fabrikalara el konulmaya başlandı. Taban örgütleri ve taban komiteleri örgütlenmelerini güçlendirmeye ve öz-savunmayı ve öz-yönetimi inşa etmeye başladılar.

Brezilya darbesinden güç alan Venezuela sağı yıl sonundan önce başkanlık seçiminin yeniden yapılması için ülkeyi referanduma götürmek istiyor.

Venezuela’da yıllardan beri süren mücadele kritik bir aşamaya doğru gidiyor.

Kaynak: telesurtv.net’ten yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.