Venezuela: Bir Özsavunma ve Özyönetim Örgütlenmesi Olarak Kolektifler

Venezuelanos comemoram no Miraflores, em Caracas, a vitoria de Nicolas Maduro, neste domingo (14). Foto: Joka Madruga / Terra Livre Press

Kolektifler, demokratik, kültürel ve politik faaliyetler yürütüyorlar. Kolektifler, okul sonrası programları, çocuk bakım merkezleri, kukla gösterileri, uyuşturucu rehabilitasyon programları, spor programları ile uğraşıyor, sağlık klinikleri açıyor, eğitim inisiyatifleri kuruyorlar.

kolektif3

Mahallede yaşayanları kapı kapı dolaşarak, halkı suç örgütlerinden koruyorlar. Silahlı, maskeli halde motosikletlerle mahallelerde devriye geziyorlar.

kolektifpietradia

Caracas’ın batısında, işçi mahallelerinin yoğun olduğu Catia’da en az 15 silahlı kolektif varlığını sürdürüyor. Kolektifler “Vatan, Sosyalizm yada Ölüm” sloganını kullanıyor. Yoksul işçi emekçi mahallelerinde silahlı milisler yerel inisiyatif alıyorlar.

kolektif2

Catia’da polis kontrolü yok, polisin bütün işlevini, halk milisleri devralmış durumda. Halk milisleri sağın paramiliter örgütlenmeleri, blokajları ve stokçuluğuna karşı mücadelede giderek önemli bir rol oynuyor. Gıda tekellerinin kamyonlarına el koyup halka dağıtıyorlar.

En çok tanınan kolektifler Tupamarolar, Francisco de Miranda Cephesi , Alexis Yaşıyor, La Piedrita ve 5 Mart Sosyalist Cephesi’dir.

Haber: isyandan.org

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Venezuela Halkı Sağın Saldırılarına Sokakta Cevap Veriyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.