Sri Lanka: Bu Yılki Savunma Seminerine 62 Yabancı Delege Katılıyor

Sri Lanka devleti Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları’nı soykırım uygulayarak vahşice öldürdükten sonra ‘Savunma Seminerleri’ adı altında katliam yapmayı meşrulaştıracak, deneyim paylaşımlarına olanak verecek ve en önemlisi ülkelerin ortak hareket etmesini sağlayacak bir altyapı hedefliyor. 62 Ülkeden çeşitli düzeylerde ki askeri ve sivil yetkililerin yanı sıra üniversitelerden profesörlerin katıldığı seminer egemenlerin “ulusal güvenlik” adı altında en ufak bir karşı duruşa tahammül edemedikleri ve birlikte mücadelenin yöntemlerini aradıklarının da altını çiziyor. Bu bakımlardan izlenilmesi ve takip edilmesi gereken bir konu olarak bu habere sitemizde yer vermeyi uygun gördük…

isyandan.org

defense-seminar

Sri Lanka ordusu tarafından her yıl düzenlenen Savunma Semineri bu yıl küresel bağlamda meydan okuma ve ulusal güvenlik tehditleri üzerine odaklanacak.

Savunma Semineri – 2015’in ‘Gelişen Küresel Tehditler Kapsamında Ulusal Güvenlik’ başlığı altında 01-02 Eylül tarihleri arasında Colombo’da bulunan Galadari Otel’de yapılması planlanıyor.

Yarısı yabancı bilim adamlarından oluşan toplam 20 konuğun konuyla ilgili görüşlerini paylaşması bekleniyor.

2011 yılında kurulan ve o günden bu yana her yıl düzenlenen Savunma Seminerleri’nde katılımcı sayısının artırılması hedeflenmiş ve 62 yabancı delege ve seçkin devletinde dahil olmasıyla birlikte, bu yıl ki toplantılara 350 den fazla katılımcı olacağı teyit edilmiştir.

Bu yılki oturumlar ‘Bir Milletin Ulusal Güvenliğini Etkileyen Doğal Tehditler’, ‘Gelişen Dünya Düzeni’, ‘Ulusal Güvenlikte Terör ve Zorluklar’ ve ‘Ulusal Güvenlik Dışı Askeri Tehditler’ gibi ana temalar altında alt dokuz bölüme ayrılmıştır.

Bunlara ek olarak 2. Gün oturumunda ulusal ve uluslararası düzeyde profesörler, askeri ve güvenlik uzmanları ve idari memurların dahil olacağı ayrı bir uzman paneli düzenlenecektir.

Bu iki günlük seminer küresel, bölgesel ve alt-bölgesel stratejik ortaklıkların aranacağı ve entelektüel bağlantı sağlanabilecek bir forum olmayı hedeflemektedir.

Seminerde doğal afetler, Hint Okyanusu’nda deniz güvenliği, terörizm, dinamik ve değişken uluslararası suç örgütleri, bölgesel, küresel ve stratejik güvenlik ortamı ve devletlerin yarattığı güvenlik zorlukları ile ilgili bir dizi konu görüşülecektir.

Açılış konuşmasını Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai’nin yapması ve Basnayake B.M.U.D Savunma Sekreteri ve Ordu Komutanı Chrishanthe De Silva’nın ilk gün yapılacak olan açılış sırasında tanıtım konuşmaları yapmaları planlanıyor.

Diğer kıymetli konuşmacılar arasında, London School of Economics’te Siyaset Bilimi Profesörü Christopher Coker, Sri Lanka’nın Hindistan Yüksek Komiseri Y.K. Sinha, Sri Lanka’nın Pakistan Yüksek Komiseri Tümgeneral (emekli) Syed Shakeel Hussain, Sri Lanka’nın Çin Büyükelçisi,Yi Xianliang, BM Ofisi İnsani İşler Koordinasyonu Baş Koordinatörü (Asya Pasifik Bölgesi) Ms. Viviana De Annuntiis ve Savunma ve Güvenlik Forumu (İng.) Lady Olga Maitland ve Eski Cumhurbaşkanı bulunuyor…

Kaynak: http://english.acmc.lk/62-foreign-delegates-to-attend-this-years-defense-seminat/
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.