Pakistan: Öğretmenlerin Eğitimin Özelleştirilmesine Karşı Protestoları Sürüyor

Punjab Eğitim Emekçileri Sendikasının hükümetin okulları özelleştirme planına karşı sürdürdüğü oturma eylemi ve protestolar 6 Haziran itibariyle dördüncü gününe girdi.

Eğitimciler Punjab Meclisi önünde oturma eylemini sürdürdüler ve hükümetin özelleştirme planını iptal etmemesi durumunda mücadeleyi yükseltme sözü verdiler. Direnişteki sendikalı öğretmenler özelleştirme programının iş güvencesizliğini körüklemesinin yanı sıra eğitim harçlarının yükselmesine ve yoksul öğrencilerin eğitim hakkının gasp edilmesine yol açacağına da dikkat çekiyorlar.

Protestocular hükümetin eğitimi özelleştirme planının derhal geri çekilmesini talep ediyor. Eylemin örgütleyicilerinden Allah Rakha Gujjar, hükümet devlet okullarının özelleştirilmesi, öğretmenler üzerinde artan baskılar, düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları da dahil olmak üzere eğitimcilerin bütün sorunlarını masaya yatırmak için görüşmelere başlamadığı sürece oturma eyleminin süreceği uyarısında bulundu.

Haber: isyandan.org

Kaynaklar: Bu haberde http://www.pakistantoday.com.pk/2016/06/06/national/teachers-protest-at-mall-road-enters-fourth-day/ ve http://dailytimes.com.pk/punjab/06-Jun-16/ptu-protest-enters-3rd-day sitelerinden yararlanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.