Mısır: Polisin Sokak Satıcısını Vurması Üzerine Yüzlerce Kişi Polis Şiddetini Protesto Etti

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Protestolar 19 Nisan Salı sabahı, polisin bir bardak çay parası üzerine başlayan tartışma yüzünden seyyar satıcıyı öldürmesinin ve iki kişiyi yaralamasının ardından gerçekleşti. Kızgın halk ‘katil polis’ sloganları atarak polis aracını ters çevirdi. Görgü tanıklar…”

Sosyal medyadaki protesto görüntülerinden bir kare | Foto: Rinou Sam

Yüzlerce kişi Mısır’ın başkenti Kahire’de sokaklara çıkarak polisin seyyar bir çay satıcısını vurarak öldürmesini protesto etti.**http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36084846/**

Protestolar 19 Nisan Salı sabahı, polisin bir bardak çay parası üzerine başlayan tartışma yüzünden seyyar satıcıyı öldürmesinin ve iki kişiyi yaralamasının ardından gerçekleşti. Kızgın halk ‘katil polis’ sloganları atarak polis aracını ters çevirdi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre kızgın kitle olayın gerçekleşmesinin hemen ardından toplanmaya başladı. Kurbanın ailesi protestoyu bastırmak için olay yerine gelen zırhlı polis araçlarını taşlarken öfkeli halk katil polisin kendilerine verilmesini talep etti.

Şubat ayında da polisin bir taksi şoförünü sokak ortasında vurmasının ardından devam eden polis şiddetine karşı halkın öfkesi kabarmış ve protestolar baş göstermişti. Kasım ayında sadece bir hafta içinde 3 kişinin gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından Luxor ve İsmailiye’de de halk sokaklara çıkmıştı. Polis kuvvetleri İtalyan akademisyen Giulio Regeni’nin bu yılın başında Kahire’de katledilmesinden de sorumlu tutulmuştu. Yetkililer ise Regeni cinayetinin çeteler tarafından işlendiğini iddia etmişti.

Haber: İsyandan.Org

Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.