Küba Komünist Partisi Yeni Ekonomi Politikalarını Tabanda Tartışmaya Açtı

küba

Küba Halkı,  Küba Komünist Partisi 7. Kongresinde alınan büyük ekonomik kararlarını değerlendirecek. Granma Gazetesi “Küba Komünist Partisi 7. Kongresinde kabul edilen iki temel belgenin 4 aylık bir süreç boyunca bütün halk örgütlenmelerinde tartışılacağını” yazdı.

Granma “Tartışma süreci ülkenin sosyo-ekonomik modelinin kilit özelliklerini incelemeyi ve netleştirmeyi hedefleyen iki temel belgedeki önerilerin değerlendirilmesi süreci olacaktır” dedi.

Granma baş yazısı “Bu iki belge, Küba’nın devrimci sistemini ve toplumumuzun gelecek inşasının sürdürülebilir bir sosyalizm ve zenginliğini amaçlayan çetin ve uzun bir süreci kapsamakta” vurgusunu da yaptı.

Taban tartışmaları; özel sektöre açılma, göçmen politikasını esnetme, bireylere kendi evlerini ve arabalarını satma hakkı veren, vergi ve yabancı yatırımlar yasasının kaldırılması gibi önerileri içeren Yapısal Ekonomik Reformlar’ı inceleyecektir.

Granma “Tabana danışma süreci Küba Komünist Partisi 7. Kongresinde onaylanan belgelerin ‘mükemmelleştirilmesi ve zenginleştirilmesini’ amaçlıyor. Milyonlarca Kübalının aktif katılımıyla Küba’nın geleceğinin tartışılması kaçınılmaz,” diye ekliyor.

KKP 7. Kongresi boyunca Devlet Başkanı Raul Castro “tüm önerilerin Anayasal çerçevede yapıldığını, yapılacak tüm reformların Küba Parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğini ve anayasal referandumu da içeren reformların mümkün olduğu kadar geniş halk katılımı ile gerçekleşeceğini “ söyledi.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Cubans-Begin-Country-Wide-Debate-on-Prosperous-Socialism-20160615-0017.html
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.