Kenya: Masailer Yaşam Alanlarına Zarar Veren Çöp Yakma Tesisine Saldırdı

Masailer topraklarını tehdit eden çöp yakma tesisini ateşe verdi, 16 Mart 2017, Kitengela, Kenya | Foto: JOSEPH NGUNJIRI | NATION MEDIA GROUP

Kajiado, Kitengela’da tıbbi ve zehirli atıkların yakılarak imha edildiği çöp yakma tesisini basan Masai kabilesinden 100 kadar eylemci geçtiğimiz 16 Mart Perşembe günü fırını ve ardından şirket araçlarını ateşe verdi.

2014 yılında da kabile halkı düşüklere sebep olduğu gerekçesi ile tesise saldırmış, ardından tesisle ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. Kajiado kaymakamı tesisin kapatılması yönünde karar vermiş, ancak tesis halkın protestosuna rağmen faaliyete devam etmişti. Yerel yetkililerin yaptırımlarının işlemediğini gören Masailer inisiyatifi eline aldı ve ellerinde benzin bidonlarıyla tesisi basıp çöp yakma fırınını ateşe verdi. Oluşan maddi hasarın 2 milyar Kenya şilini değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Bu haberde http://www.nation.co.ke/counties/kajiado/morans-allegedly-burn-incinerator-in-kitengela/3444852-3854202-6neplxz/ sitesinden yararlanılmıştır.
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.