Kazakistan: Yüzlerce Petrol İşçisi İş Bıraktı

kazakistan

Petrol arama sahalarında hizmet veren Burgılau firmasında çalışan yüzlerce işçi çalışma saatlerinin artırılmasını ve ücret düşüklüğünü protesto etmek için iş bıraktı.

İşçiler “220 işçinin çalıştığı şirkette çalışma saatlerinin artırıldığını, yılın ilk döneminde 66 işçinin çeşitli düzeylerde yandığını” şirket genel müdürüne bizzat söylediler. İşçiler şirketin sendikasına güvenmedikleri için kendi seçtikleri meşru sendika temsilcisi ile görüşmeleri sürdürmektedirler.

Sendika temsilcisi seçilen işçi Saduakas Bekkaliyev “Dört gün süren protestolardan sonra devreye giren polisin işçileri gözaltına alıp  karakola götürdüğünü, konuyu önemsemeyen şirket yetkililerinin ise gözaltıların medyaya yansıması üzerine harekete geçtiğini” söyledi.

İşçilerin taleplerinin yazılı olarak sunulduğu şirket yonetiminin, en kısa zamanda talepleri karşılayacağını açıklaması üzerine serbest bırakılan işçiler direnişe son verdiler. Ayrıca şirket seçilmiş işçi temsilcilerini sendika temsilcisi olarak tanıyacağını da beyan etti.

Kaynak: https://leftrussia.wordpress.com/2016/08/11/workers-of-an-oilfields-service-company-refused-to-come-to-work/ sitesinden özetlenmişti.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.