Kanada: Binler Kinder Morgan Boru Hattının Genişletilmesine Karşı Yürüdü

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“eylemcileri gibi topraklarını, su kaynaklarını ve çevreyi korumak için yürüdüler. Planın hükümet tarafından onaylanması durumunda protestoların artarak devam etmesi bekleniyor. Haber: isyandan.org”

Yerli halklarından eylemciler petrol boru hattının genişletilmesi planına karşı, 19 Kasım 2016, Vancouver, Kanada | Foto: Tina Lovgreen/CBC

Binlerce eylemci, Vancouver Belediye Sarayı önünden başlayan bir yürüyüşle, Kinder Morgan TransMountain boru hattının genişletilmesini içeren planın hükümet tarafından geri çevrilmesini talep etti.

Federal hükümetin planla ile ilgili Aralık ayında karar vermesi bekleniyor. Boru hattı genişletilirse Edmonton ve Burnaby arasındaki hat uzunluğu ikiye katlanacak ve kapasitesi günlük 300 bin varilden 890 bin varile çıkacak. Eylemciler bunun petrol sızıntısı ve çevre felaketi riskini artıracağını savunarak plana şiddetle karşı çıkıyorlar.

Hat nedeniyle yaşanan son büyük petrol sızıntısı 2007 yılında Burnaby’de meydana gelmiş 250 bin litre petrol suya ve toprağa karışmıştı.

19 Kasım Cumartesi gerçekleşen yürüyüşün Climate Convergence Metro Vancouver grubu tarafından örgütlendiği bildirildi. Eylemde yerli halklarından göstericiler tıpkı NoDAPL**https://isyandan.org/haberler/dakota-boru-hattina-karsi-direnis-ve-dayanisma-eylemleri//**eylemcileri gibi topraklarını, su kaynaklarını ve çevreyi korumak için yürüdüler. Planın hükümet tarafından onaylanması durumunda protestoların artarak devam etmesi bekleniyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.