Kamboçya: İşçiler Sendikanın Engellemesine Rağmen Yol Kestiler

kamboçya

Takeo ili Daun Keo ilçesinde bulunan 1.000 işçi, şirketin bir haftadır devam eden protestoları görmezden gelmesi üzerine ilçenin anayolunu trafiğe kesti. İsminin açıklamasını istemeyen bir işçi “işçilerin fabrika yönetimine sundukları 10 talebin 8’inin kabul edilmesine karşın özellikle işçilere kötü davranan müdürün  işten çıkarılmaması direnişin sürmesine neden olmuştur” dedi.

Garbotex Ticari Şirketi çalışanı 1.000 işçi yaklaşık bir haftadır çalışma koşullarının düzeltilmesi ve işçilere baskı uygulayan müdürün işten çıkarılması talebi ile  direnişi sürdürüyor.

İşçiler hükümet ya da fabrika yönetimi cevap verene kadar yolu trafiğe kapattılar.  Sendika yol kapatmaya karar veren işçileri yaptıklarının yasadışı olduğunu söyleyerek engellemeye çalışsa da işçiler yolu trafiğe kapatma konusunda kararlılıklarını ortaya koyarak sendikayı da dinlemediler.

Kendileri ile yolu trafiğe açmaları konusunda görüşmeye gelen ve belirli vaatlerde bulunan vali yardımcısını da dinlemeyerek eylemlerine devam ettiler.

Kaynak: http://www.khmertimeskh.com/news/28986/workers-block-road-in-protest/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.