İsveç: Genç Siyahi Kadın Yüzlerce Faşiste Meydan Okudu

23

Siyah bir kadın 300’den fazla Nazi’nin katıldığı yürüyüşün önüne geçerek, faşistlere meydan okudu.

Bu fotoğraf karesi, militan Nazi örgütü Nordiska motståndsrörelsen (Nordic Direniş Hareketi)’nin İsveç’in merkezi Borlange’de, hafta sonu düzenlenen mitingde çekildi. Beyaz gömlekli üniformaları ve koyu yeşil bayraklarıyla yürüyüş yapan yüzlerce faşistin önüne geçen 42 yaşındaki Tess Asplund faşist grubun önünde durdu ve yumruğunu kaldırdı.

Asplund’un tek kişilik eylemini fotoğraflayan  fotoğrafçı David Lagerlof, kendi sosyal medya hesaplarından:  “Tek bir kadın sokağa çıktı ve İsveç’in en tehlikeli Nazi örgütünün önünde durdu,” yazdı.

Sonrasında onun cesur eylemiyle, meydan okuyan tavrını gösteren fotoğrafı sosyal medya üzerinden binlerce kez paylaşıldı.  Fotoğraf modern İsveç tarihinin ikonik bir anı olarak nitelendirildi.

24

Stockholm’de yerel basına demeç veren Asplund, söz konusu fotoğrafın son birkaç gün içinde çok fazla paylaşılarak yayılması karşısında şok olduğunu belirtirken, “26 Yıldır eylemciyim ve normalde katıldığım gösterilerde yumruğumu kaldırırım bu durum benim için yeni bir şey değil,” dedi.

Asplund ayrıca “Onlar yürüyerek gelirken hissettiğim tek şey burada olmamaları gerektiğiydi. Yumruğumu kaldırdığımda onlardan biri bana baktı ve sonra dönüp bir daha baktı ama hiçbir şey söylemedi ben de bir şey söylemedim sonra polis gelip beni oradan uzaklaştırdı,” dedi.

– Üyelerinin çoğunun şiddet suçu nedeniyle mahkumiyet aldığı –  Nordic Direniş Hareketi ile yüzyüze geldiğinde korkup korkmadığı sorusuna ise Asplund basitçe “Onlardan korkmuyorum,” cevabını verdi.

Kaynak: Bu haber http://www.dailymail.co.uk/news/article-3571113/The-moment-one-brave-woman-stands-300-Nazis-refuses-let-pass-Activist-s-defiant-gesture-fascist-march-Sweden.html#ixzz47d1As2yh sitesinden derlenmiştir.
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.