İspanya: Rapçi Hasel; GRAPO ve ETA Direnişin Örnekleridir

Hasel olarak bilinen Rapçi Pablo Rivadulla  kraliyeti ve polisi aşağılama, GRAPO ve ETA’yı övme suçlamalarıyla 2,5 yıl hapis cezası talebi ile yargılanmaya devam ediyor.

Hasel kraliyete yönelik eleştirilerinin “objektif verilere” dayandığını, GRAPO ve ETA’nın kendi görüşüne göre “direnişin örneklerinden” olduğunu söylemektedir. Tweetter üzerinden yaptığı açıklamada ” kendisinin komünist olması nedeniyle bugünün komünistlerine, GRAPO ‘nun komünist direnişin örneklerinden biri olduğunu vurguladığını” söylemiştir.

Mahkemede Hasel “İfade özgürlüğünü kısıtlamanın doğru olmadığını, yargıcın kendisine yurt dışı yasağı koyduğunu, internette nefretin her yerde olduğunu, kralın yandaşları ve kamu kaynaklarını iç edenlerin kraliyet bütçesinin sorumluluğunu alıp almayacaklarını hep birlikte göreceğimizi, devletin güvenlik güçleri ve polislere ilişkin söylediği her şeyin arkasında olduğunu, Tarajal’da 15 göçmeni öldüren polislerin hala herhangi bir ceza almamasının söylediklerinin ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini” söyledi.

“Kral Juan Carlos ile ilgili söylediklerini ülkenin yarısınında düşündüğü, kendisinin ceza alırsa ülkenin yarısınında aynı cezayı alması gerektiğini, düzinelerce göçmeni öldüren polislerin ceza almadığını ama onlara karşı bombalı saldırı düzenleyen anarşistlerin cezalandırıldığını, ifade özgürlüğünün sınırlarının da anti-faşist mücadeleye kadar olduğunu, eşcinsellere ve Katalanlara bombalı saldırı düzenleyen faşistlerin ise sorun olarak görülmediğini de” vurguladı.

Mahkeme sonucunda hapis cezası ve 40.500 avro para cezasına çarptırılacağı, savcının ceza talebini yenilemesinden anlaşılmaktadır. Avukatı “kraliyete yönelik halkın görüşlerini” dile getirdiğini, “hapishanede yada silahla vurularak devlet gözetiminde öldürülenlerin herhangi bir yargılama olmaksızın öldürüldüklerine” dair tweetlerinin de ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu mahkemeye” söyledi.

Mahkeme çıkışında dışarıda bekleyen destekçileri ” Pablo Hasel’e, Beraat!” diye slogan attılar.

Kaynak: https://politica.elpais.com/politica/2018/02/01/actualidad/1517488316_765786.html linkinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.