İspanya: İsyan Kolektifi Üyeleri GRAPO’yu Övdükleri İçin Yargılanıyorlar

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“övme suçlamasıyla yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada sanıklar  işçi sınıfı mücadelesi içinde yer aldıkları için yargılandıklarını, kendilerini tanıyan herkesin bunu bildiğini, burada kullandıkları “metaforlar” ve “düşünceler”den dolayı ya…”

“İsyan Kolektifi” üyesi 12 kişinin GRAPO‘yu** İspanyol Komünist Partisi(Yeniden İnşa)’nın anti-faşist mücadele yürüten 1 Ekim Anti-faşist Direniş Grupları adlı örgütlenmesi/** övme suçlamasıyla yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada sanıklar  işçi sınıfı mücadelesi içinde yer aldıkları için yargılandıklarını, kendilerini tanıyan herkesin bunu bildiğini, burada kullandıkları “metaforlar” ve “düşünceler”den dolayı yargılandıklarını mahkemede ifade ettiler.

Savcılık “GRAPO tutsaklarının yazdıklarından sınıf mücadelesinin kurumsallaşmış devlet terörüne karşı sadece güllerle kazanılamayacağını öğrendiklerini bu yüzden taraflarını netleştirdiklerini, parya olarak Rajoy yönetiminin güvencesiz hayat ile olan bağını gördüklerinin” çok net olarak anlaşılabileceğini iddia ediyor.

Mahkeme sırasında duruşmanın görüldüğü bina önünde gösteri yapan yaklaşık 30 kişilik “İsyan Kolektifi” üyesi ve onları destekleyen Katalan bağımsızlığı mücadelesi eylemciler “İfade özgürlüğü” ve “İsyan, Ayaklanma” sloganları attılar.

Sanıklar youtube üzerinden yayımladıkları bir video ile GRAPO ve üyelerini övmekle suçlanarak yaklaşık 2 yıllık bir hapis cezası ile yargılanıyorlar. Ayrıca internette yayımlanmış olan  “La Insurgencia” imzalı videoların hepsinin kaldırılması talep ediliyor. Sanıklar bunu reddettiler. Sanıklar “La İnsurgencia” kolektifinin bir müzik kolektifi olarak  enternasyonalizmi gündemleştirmeyi, devrimci kültürü yaymayı ve alanını genişletmeyi, işçi sınıfının bilincini yükseltmeyi hedeflediğini bunun içinde 341 video yayımladıklarını mahkemede bir kez daha dile getirdiler.

Mahkemede, suç delili olarak gösterilen terörizm kanıtlarıyla ilgili, kullandıkları metaforların ne anlama geldiğini açıkladılar. Örneğin bir şarkılarında geçen “ağzımızda bir AK (kaleşnikof otomatik tüfek) var” sözlerinde yer alan sözcüklerin bir silah olduğunu anlattılar.

“Ezilen bir insan isyan etme hakkına sahiptir” sözlerinden ceza alan sanıklardan biri “Ezenlere karşı şiddet meşrudur” savunması yaptı.

Sanıklar ayrıca şarkılarında GRAPO üyelerini işçi sınıfı mücadelesinin liderleri olarak göstermekle de suçlandılar.

Şarkılarında GRAPO liderlerinden “Yoldaş Arenas” takma adlı Manuel Pérez Martínez, açlık grevi direnişinde hayatını kaybeden  José Manuel Sevillano, örgütün Galiçyalı liderlerinden Abelardo Collazo ve askeri örgütlenmenin tarihsel lideri  Fernando Hierro Chomón’a gönderme yaptılar.

Haber: isyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: İsyandan – İspanya: Rapçi Hasel; GRAPO ve ETA Direnişin Örnekleridir

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.