İspanya: 14 Kişi Silahlı Mücadeleyi Öven Paylaşımlardan Dolayı Gözaltına Alındı

ispanya

İspanyol polisi 21 Nisan’da ülke genelinde operasyonlar yaparak sosyal medya üzerinden devrimci örgütlerin üstlendiği cezalandırma eylemlerini ve bu örgütleri öven paylaşımlar yaptıkları  iddiası ile 14 kişiyi göz altına aldı.

Paylaşım yapıldığı iddia edilen örgütler; Bask ülkesinin bağımsızlığını savunan ETA, Katalonya’nın bağımsızlığını savunan Özgür Toprak örgütü ve İspanya Komünist Partisi ( Yeniden İnşa) örgütünün askeri kanadı GRAPO (1 Ekim Anti-Faşist Direniş Örgütü)’dür.

İspanyol polisi 2014 Mayıs ayından beri  sürdürdüğü operasyonlarda 60’dan fazla kişiyi tutukladı.  27 Ocak’ta da bir operasyon düzenleyerek Rojava’yla uluslararası dayanışma için enternasyonal tabura katıldıkları iddiası ile 8  kişiyi gözaltına almıştı.

ETA, 2011 yılında silahlı mücadeleye son verdiğini açıklamasına rağmen resmi bir silahsızlanma anlaşması henüz imzalanmadı. GRAPO’nun ise 2000 yılında Fransa ve 2002 yılında İspanya’da yapılan operasyonlarla birlikte faaliyetleri durma noktasına geldi. Özgür Toprak örgütü de uzun zamandır faal değil.

İspanyol devleti giderek ağırlaşan hayat koşullarında faal olmayan örgütlerin faaliyetlerini paylaşanlara yönelik operasyonlarla yeniden örgütlenmelerini engellemek istiyor.

Haber: isyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: Fransa: Aranan GRAPO Militanı Tutuklandı

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.