Hindistan: Maoistlerden Cezalandırma Eylemi

maoist

Hindistan’ın Chhattisgarh eyaletinin güneyindeki Bijapur’da Cumartesi günü eski sarpanchı (köy muhtarı) öldürerek cezalandıran Maoistler [CPI (Maoist)] cesedin yanına el yazısıyla yazılmış bir de mektup bıraktılar.

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) / Ulusal Park Alanı Komitesi imzasıyla bırakılan mektupta “Çeşitli zamanlarda toplanan halk mahkemelerinde Elam Narayan’ı üç defa uyardık ancak o halkı tehdit etmeye ve sömürmeye devam etti. Parti tarafından pek çok kere uyarılmasına rağmen diktatörce davranışından asla vazgeçmedi,” denildi.

Mektubun devamında ise Elam Narayan’nın iktidardaki Hindu milliyetçisi sağcı BJP (Bhartiya Janata Party) partisi üyesi olduğu belirtilerek “Partimiz Elam Narayan gibi halkı tehdit eden BJP üyelerine asla kibar davranmayacaktır. Bununla birlikte diğer BJP üyeleri partiden ayrılmadığı sürece benzer bir sonuçla karşı karşıya kalacaklardır,” denildi.

Haber:isyandan.org
Kaynak: Bu haberde http://www.thehindu.com/news/national/other-states/maoists-kill-former-sarpanch-in-bijapur/article8513291.ece sitesinden faydalanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.