Hindistan: Maoistler Salwa Judum’a Karşı Misilleme Yapacaklarını Duyurdular

plga

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) polisin bölgede Maoistlere karşı gösteriler ve toplantılar düzenleyerek daha önce Chhattisgarh bölgesi Bastar kabilelerine karşı uygulanan “Salwa Judum” benzeri bir uygulama içerisinde olduğunu söyledi. Maoistler “Salwa Judum (II)” olarak nitelendirdikleri uygulamaya karşı misilleme yapacakları uyarısında bulundular.

Bastar kabile bölgesinin farklı yerlerinde dolaşan bir broşürde; devletin ve polisin farklı giysiler içinde dolaştığı ve devrimci harekete karşı Bastar Vikas Sangharsh Samiti ve Samajik Ekta Manch adında çeşitli toplantılar ve protestolar organize ettikleri söyleniyor.

Broşürde ayrıca polisin Maoistleri ortadan kaldırmak için bu yıl “Mission 2016” ilan ettiği ve bölgede propaganda faaliyetleri yürüttüğü belirtiliyor.

2005 – 2008 yılları arasında Bastar kabile bölgesinde uygulanan ve Naksal karşıtı bir hareket olan Salwa Judum’un toplantılar, mitingler ve protestolar olarak sürdüğünü söyleyen Maoistler, anti-Naksal operasyonlar adı altında yoksul kabilelere zulüm uygulandığının ve güvenlik güçlerince kabile bölgelerinde terör estirildiğinin altını çiziyorlar. Maoistler ayrıca güvenlik güçlerince düzenlenen protestoların ulusötesi şirketlerin doğal kaynakları serbestçe sömürmesi için bir temizlik hareketi olduğunu ve karşılık vereceklerini yineliyorlar.

Haber:isyandan.org
Kaynak: Bu haber için http://www.oneindia.com/topic/chhattisgarh sitesinden faydalanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.