Hindistan: Maoistler Nadukani’de Parti’nin 12. Yıldönümünü Kutladılar

101_0017-800x445

Hindistan Komünist Partisi (Maoist)’in Nadukani Bölge komitesi Cumartesi günü Nilambur ormanında Nadukani yakınlarındaki Mukkavala’da, partinin kuruluş yıldönümü için kutlama programı düzenledi.

Parti’nin Cumartesi günü yayımladığı basın açıklamasına göre; merkez komitesi üyeleri de dahil olmak üzere parti liderleri ve eyalet liderleri kutlama programına katıldı. Açıklamada kutlama programının Karnataka Kerala’daki, üçlü kavşakta düzenlendiği ve Tamil Nadu, Maoistlerin Halkın Kurtuluşu Gerilla Ordusu (PLGA)’nın geçit töreni ile başladığına da yer verildi.

Törende konuşan farklı liderler, parti bayrağı altındaki üç eyalette tüm Dalitlerin ve kabile topluluklarının törene katılmasının önemini vurguladılar. Parti ayrıca 21 Eylül tarihinde Nilambur ormanı içinde bir yerlerde gerçekleştirilen yıldönümü programına ait yeni bir fotoğraf yayımladı. Polis kaynakları, fotoğrafta yer alan kişinin Maoist lider Vikram Gowda olarak belirlendiğini söyledi.

Üç gün önce partinin Western Ghats Bölge komitesi, bölgedeki kabile halklarına sürdürdükleri direnişi büyütme ve Kerala halkına da hükümetlerin sömürü politikalarına karşı mücadele çağrısı yapan bir basın açıklaması yayımlamıştı. Yıldönümü programı ile bağlantılı olarak bölge komitesinin yayımladığı açıklamada ise merkezi hükümetten silahlı kuvvetlerin Keşmir’den geri çekilmesi talep edildi.

Kaynak: Bu haber http://timesofindia.indiatimes.com/city/kozhikode/Maoists-organise-partys-anniversary-programme-in-Nadukani/articleshow/54501428.cms sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.