Hindistan: HKP (Maoist) Andhra-Odisha Sınırında Yeni Birim Kurdu

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Yasaklı parti geçen sene Venu liderliğinde Malkangiri-Koraput-Visakha (MKV) yerel komitesini kurmuştu. Bu birim Pedabayalu yerleşkesi ile Malkangiri ve Koraput köylerinde faaliyet yürütüyor. Srikakulam bölge komitesinin 2000’lerin başında dağıtılmasından sonra Maoistler Koraput-Sr…”

Hindistan Komünist Partisi (Maoist), Andhra Pradeş eyaletindeki Srikakulam bölgesi ile Odisha (Orissa) eyaletindeki Gunupur, Gudari ormanlık alanı ve Rayagada’daki güçlerini yükseltmek amacıyla Andhra- Odisha Sınırında (Andhra- Odisha Border) yeni bir birim kurdu. Yeni parti biriminin Odisha-Srikakulam olarak adlandırıldığı ifade edildi.**http://timesofindia.indiatimes.com/city/visakhapatnam/CPI-Maoists-float-another-division/articleshow/50572756.cms/**

Yasaklı parti geçen sene Venu liderliğinde Malkangiri-Koraput-Visakha (MKV) yerel komitesini kurmuştu. Bu birim Pedabayalu yerleşkesi ile Malkangiri ve Koraput köylerinde faaliyet yürütüyor.

Srikakulam bölge komitesinin 2000’lerin başında dağıtılmasından sonra Maoistler Koraput-Srikakulam yerel komitesini kurmuşlardı. Şimdi ise bu komite MKV birimi ile birleşti, geri kalan Srikakulam bölgesi de yeni kurulmuş Odisha-Srikakulam birimine dahil edildi. Bu yeni birim Odisha eyalet komitesinin alanı içinde olan Sambalpur, Rourkela, Deogarh ve Odisha’da etkinlik göstermeyecek. Parti onun yerine, yeni birimle beraber bir zamanlar Naksal hareketin kalesi olan Palakonda ve Bhamini ormanlık alanlarına yoğunlaşmayı hedefliyor. Maoistler böylelikle kuzey Andhra’da kaybetmiş oldukları tabanı yeniden inşa etmeyi amaçlıyorlar.

Haber: İsyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.