Hayalet Tugayı Komutanı Alexei Mozgovoi’ya Suikast

23 Mayıs saat 17:30’da Hayalet Tugay Komutanı Alexei Borisovich Mozgovoi’ye suikast girişiminde bulunuldu. Mayın patladıktan sonra Tugay Komutanı’nı taşıyan araç, iki PK’li ve bir ya da iki RPK’li tarafından makinalı tüfeklerle tarandı.

8 Mayıs 2015 tarihinde Donbass’daki Alchevsk Uluslararası Forumu’na katılan Komutanlar Alexei Mozgovoi ve Alexey Markov

8 Mayıs 2015 tarihinde Donbass’daki Alchevsk Uluslararası Forumu’na katılan Komutanlar Alexei Mozgovoi ve Alexey Markov

Tugay Komutanı Mozgovoi, onun Basın Sekreteri Anna, şoförü “Song” ve korumaları “Canvas” ve “Broom” dahil olmak üzere arabada bulunan herkes olay yerinde öldü. Suikastçılar, çarptıkları diğer üç arabada bulunan hamile bir kadında dahil olmak üzere iki sivili daha öldürdü.

Şu an Lugansk Halk Cumhuriyeti yürütmesi, suçluların belirlenmesi ve tutuklanması amacıyla soruşturma ve operasyonel faaliyetler yürütmektedir. Hayalet Tugayı Komutanı hakkındaki resmi rapor kısa süre sonra açıklanacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=wbG0ulJbuGc

Hayalet Tugayı’nın görevlerini yerine getirmeye Biryukov devam edecektir.

Mikhailovka yakınlarında öldürülen, Hayalet Tugay Komutanı Alexei Mozgovoi’nin meslektaşları, “birim askerlerinin görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini” söylediler

Hayalet Tugayı, birinci komutan yardımcısı Pyotr Biryukov “Eğer düşman aniden kutlama yapmaya karar verirse, bu boşuna bir çabadır. Böyle şeyler korku yaratmaz ancak nefrete yol açar. Diğer büyük komutanlar bunun hesabını er ya da geç soracaktır” dedi.

Mozgovoi cinayeti ile ilgili soruşturma ekibi olay mahallinde çalışmaya devam ediyor. “Saat 17:50’de Hayalet Tugayı ve temsilcilerini taşıyan üç arabaya silahlı saldırı oldu. Hayalet Tugay komutanı Mozgovoi, korumaları, şoförü ve basın sekreteri ile birlikte, uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Soruşturma ofisi bölüm başkanı, Lugansk Halk Cumhuriyeti Başsavcısı Leonid Tkachenko “Patlayan bir fişek sürücünün dikkatini dağıtmış, ardından ateşleme başlamış” dedi.

23 Mayıs Cumartesi günü, Hayalet Tugay komutanı ve LNR milisleri liderlerinden biri olan Alexei Mozgovoi öldürüldü. Mikhailovka yakınlarında ki Ukraynalı sabotajcılar onun arabasına pusu kurmak için bekliyorlardı. Mozgovoi ve yoldaşları havan topları ve makinalı tüfeklerin yaylım ateşi altında ağır yaralandı. Hayalet komutanı da dahil olmak üzere, yedi kişi öldürüldü.

Yardımcı Komutanlardan, Hayalet Tugayı Mozgovoi Konuşması

Lugansk ve Alchevsk arasındaki karayolu üzerinde dün ölen Hayalet Tugay Komutanı Aleksey Mozgovoi, için yardımcıları videolu konuşma yayımladı.

Genelkurmay Başkanı Yuri Shevchenko, savaş eğitimcisi Yardımcı Komutan Pyotr Biryukov ve Lojistik’ten sorumlu Yardımcı Komutan Alexey Markov insanlardan, “dedikodu aramak veya oluşturmak” yerine sosyal medyadan, televizyondan ve radyodan soruşturmanın sonuçlarının açıklanmasını beklemelerini istedi. Onlara göre en temel senaryo, bu yıkıcı eylemin Ukrayna ordusu tarafından yapıldığıdır.

Mozgovoi’nin yardımcıları “Şimdi pek çok farklı teori var, bizler bu çılgın teorileri ortalığa yaymadan önce sağduyulu davranılmasını rica ediyoruz” dediler. Onlar konuşmalarında, hayalet takımının varlığını sürdürdüğünü ve hedeflerini yerine getirmeye devam edeceğini vurgulayarak, “Birçoğumuz intikam için çağrıda bulunuyor. Açıkçası bizler şu anda, kimden intikam alacağımızı bilmiyoruz ama bu asla gerçekleşmemeliydi” diye eklediler. 

3a0fb-11118131_1411597845829198_2774091398550510544_n

Mayıs ayında ölmek bir armağandır…

Mayıs ayında ölmek bir armağandır…

Mezar kazmak işin en kolayı,

Ve hafiyelerin onların şarkısını söylemesi

Eşsiz bir son gibi.

Mayısta fırtına gök gürültüsünün yerini alır

Kederli şarkılar ve sözler arasında bir cenaze,

Ve gözyaşı yerine yağmur gelir

Pişmanlık hatıraları azaltır.

Mezarın tümseğinde barınan

Zümrüt gibi çimlerin altında;

Gereksiz çapraz bir işaret

Yorgun kayın korusu arasında.

Yeni çıkan yaprakların hışırtısı altında,

Yaşam için iflah olmaz bir susuzlukla,

Güneş ışıklarını henüz saçtığında çimlere,

Ve herşeyi canlandırdığında.

Mayıs ayında ölmek bir armağandır,

İlkbaharda çiy damlasının gerisinde bekleyen.

Ve her ne kadar yapamasam da tüm bunları,

Geride kalan hiç şüphe bırakmadan…

Mayıs ayında ölmek bir armağandır…

Alexey Borisovich Mozgovoy’un kaleminden atfedilen / Rusçadan tercüme eden: Gleb Bazov
Yazar: Alexey Markov, Hayalet Tugayı Gönüllü Komünist Müfrezesi, siyasi komutanı
Kaynak: https://libya360.wordpress.com/2015/05/23/novorossia-commander-alexei-mozgovoi-assassinated/

3 Yorum

  1. Pingback: Hayalet Tugayları’na Bağlı InterUnit İle Bir Söyleşi

  2. Pingback: Lugansklı Komünistler: Krize Karşı Durmak İçin ‘Sol Mücadeleyi’ Oluşturmaya Çalışıyoruz

  3. Pingback: Ukrayna: Uluslararası Gönüllüler ve Komünistler  

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.