Harlem Kasabası ‘Tarihi’ LGBT Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

extralarge

Harlem – Mahalledeki eşcinsel topluluk için belediye binası salonuna gelen davetlilerle birlikte toplanılarak Perşembe akşamı bir kutlama yapıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı ve çoğu kişinin ayakta kaldığı davette, belediye binası salonunda herkes için yeterli yer olmaması nedeniyle bazıları çıkış için kapıya doğru yöneldi.

Topluluk Yönetim Kurulu’nda 10 sandalyesi olan LGBTQ Çalışma Ekibi Başkanı Manny Rivera, gecenin amacının Harlem’de büyüyen LGBT toplumunu tanıtmak, bu konunun politikasını yapmak ve topluluğun ihtiyacı olan bir takım sorunları ele alarak konuyla ilgili ilk adımı atmak olduğunu söyledi.

O ayrıca “Harlem, Siyah ve Latin LGBT bireyler için, bir tür gayri resmi ev haline geldi,” dedi.

LGBTQ Çalışma Ekibi tarafından belediye binası salonunda düzenlenen toplantıda, davetliler Harlem’de giderek artan HIV testi ihtiyacından, politik sürece daha fazla katılmaktan ve homofobiye karşı etkin bir tavır almaktan bahsettiler.

En belirgin konulardan biri de; Harlem’de, sağlık ve psikoloji konularında hizmet verebilecek, organizasyonunu halkın yaptığı ve tüm hizmetlerin tek elde toplandığı bir yer olacak, LGBT topluluğu merkezinin kurulması idi.

Borough Başkanı Gale Brewer, son zamanlarda artan talebi karşılamak için yenilenen 13. Sokaktaki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel Toplum Merkezi’nin çok kullanışlı bir yer olduğunu söyleyerek bu görüşü destekledi.

O “Ne zaman bildiğimiz bir sorunu tekrar tekrar duyuyoruz, o zaman durumun gerçekten çok ciddi olduğunun farkına varıyoruz. Ben toplum merkezinin değerli bir şey olduğunu ve hepimizin bu konuya odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Harlem ve Yukarı Manhattan’dakine benzer şeylere ihtiyacımız var,” dedi.

Brewer aynı zamanda “Daha fazla LGBT çalışma ekibini kurmak için daha fazla topluluk komitesini teşvik etmek gerekiyor,” dedi.

Göze çarpan bir konu da NYTAG, New York Trans Avukatlık Grup müdürü Kiara James’in, LGBT içindeki “T” nin sonradan akla gelen bir konu olmadığından emin olduğunu söylemesi idi.

“Bu LGBT koalisyonları içinde çok sık kaybolan bir konu” diyen James, kendi ofislerine trans topluluğundan birini tercih ettiklerini ve daha fazlasını yapmak için mümkün mertebe acemice seçilen memurlara itiraz ettiklerini belirtti.

“Ben Gale Brewer ofisi, Bill Perkins ofisi ve sizin ofisinizdekine benzer şekilde translar içinden acemice seçilmiş diğer memurlar için mümkünse bir soru sormak istiyorum, onlar bizi bulmayı nasıl öğreniyorlar çünkü biz bu sistemde bize çok sık ulaşılmasını istemiyoruz.”

Belediye salonunda gerçekleştirilen toplantıda LGBT topluluğunun kendi çalışmalarıyla, eyaletin ilk açık eşcinsel Afrikalı-Amerikalı yargıçlarının da dahil olduğu birkaç kişi onurlandırıldı.

Yargıç Frank Perry “Kim olduğumuzu, neye inandığımızı ve ne uğruna savaştığımızı, ayağa kalkmamızı söylediğimiz için bu gece bölgede fark edildik, bu gerçekten harika,” dedi.

Perry şehirde yeterince siyah hâkim olmamasının üzücü olduğunu söyleyerek, hali hazırda toplantıda bulunanları yerel yönetimde ve özellikle yargısal siyasette daha aktif olmaya teşvik etti.

O ayrıca “Üzücü olan şu ki, burada bize benzeyen pek çok insan var ama bankta sadece bana yer var,” dedi.

“Bizim önümüzde gideceğimiz daha uzun bir yol var.”

Yazar: Gustavo Solis
Kaynak: https://www.dnainfo.com/new-york/20151106/central-harlem/harlem-hosts-historic-lgbt-town-hall-meeting
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.