Güney Afrika: NUMSA Yeni Bir Konfederasyon Oluşturuyor

numsa

Güney Afrika Ulusal Metal İşçileri Sendikası (NUMSA)  Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU)’dan ihraç edildikten sonra yeni bir alternatif konfederasyon oluşturma çalışmalarına başladı.

NUMSA genel sekreter yardımcısı Karl Cloete “Yeni konfederasyon Birleşik Cephe içinde yürüyen politik bir işçi partisi ve sosyal hareket tartışmalarından sonra biçimlenecek,” dedi.

NUMSA hükümetin kurumsallaştırdığı Özgürlük Bildirgesi’ndeki tüm amaçları gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Yeni federasyonun 2016 Mart ayında ilan edilmesi bekleniyor.

Mevcut durumda öncelikli görev ulusal ölçekte bir işçi zirvesi örgütlemektir. Hangisine öncelik vereceğimize henüz karar vermedik ancak işçi partisi, birleşik cephe yada yeni bir konfederasyondan herhangi biri olabilir denildi.

NUMSA, COSATU’dan ihracının ilkeler üzerinden bir ihraç olduğunu kabul ediyor.

Cloete “ANC’nin önderlik ettiği ittifak gerçekliği her beş yılda bir seçim kampanyaları düzenlemektir. COSATU ve Güney Afrika Komünist Partisi (SACP) tamamıyla yollarını kaybettiler. Onlar sıradan işçilerin ve kır yoksullarının hayatlarını değiştirecek hiçbir şey yapmıyorlar” dedi.

NUMSA içlerinde Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF), İşçi ve Sosyalist Partisi gibi değişik partilerle işbirliği yapmak için görüşmelerin başladığını söylüyor.

Kaynak: https://www.enca.com/south-africa/numsa-working-new-federation

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.