Fransa: Aranan GRAPO Militanı Tutuklandı

grapotutsak

Fransız polisi İspanya’da 1995 yılında gerçekleşen  1 Ekim Anti-faşist Direniş Örgütü (GRAPO)‘nun sorumlu olduğu düşünülen devrim vergisi için 100’den fazla tutsak alma eyleminin sorumlularından biri olduğu gerekçesi ile Ontanilla Manuela Galan’ı tutukladı.

Galan 70’li yıllarda mücadeleye katıldı. 1968’de kurulan İspanya Marksist Leninist Örgütü’nde faaliyete başladı. Daha sonra 1975’de kurulan İspanyol Komünist Partisi (Yeniden İnşa) Örgütü ve onun anti-faşist mücadele birimi olan 1 Ekim Anti-faşist Direniş Örgütü (GRAPO)’da mücadeleye devam etti. Faaliyet sırasında defalarca gözaltına alındı ve tutuklandı. En son 2012 yılında halen hapishanede olan José Antonio Ramón Teijelo ile birlikte bir kez daha tutuklandı.

İspanya ve Fransız hapishanelerinde kaldığı sürece haklarını ve siyasi kimliğini korumak için defalarca açlık  grevine başvurdu.

İspanyol güvenlik güçleri Ontanilla Manuela Galan’ın İspanyol Komünist Partisi (Yeniden İnşa)’nın silahlı mücadeleyi yeniden örgütleme eğilimi içinde bulunduğunu defalarca kamuoyuna açıkladı.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.