Filistinli Tutsakların Açlık Grevinden Haberler Ve Destek Eylemleri – Derleme

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“ve 2 Mayıs itibariyle 16’ıncı gününe giren Filistinli tutsakların açlık grevi büyürken destek eylemleri de yükseliyor. Filistin Tutsaklar birliği (PPS) ve Tutsak Hakları İçin Filistin Komitesi tarafından oluşturulan Özgürlük ve Onur Grevi Medya Komitesi sözcüsü Abd al-Fatta…”

17 Nisan’da başlayan**https://isyandan.org/haberler/filistin-son-yillarin-en-kitlesel-aclik-grevi-isgal-hapishanelerine-meydan-okuyor//**ve 2 Mayıs itibariyle 16’ıncı gününe giren Filistinli tutsakların açlık grevi büyürken destek eylemleri de yükseliyor.

Filistin Tutsaklar birliği (PPS) ve Tutsak Hakları İçin Filistin Komitesi tarafından oluşturulan Özgürlük ve Onur Grevi Medya Komitesi sözcüsü Abd al-Fattah Dawla’nın verdiği bilgiye göre 15 günün ardından suyun yanında hayati olan tuzun İsrail hapishane yönetimi tarafından kesilmesi nedeni ile birçok tutsağın sağlık durumu kötüleşiyor. Ancak aile ve avukat ziyaretlerine getirilen yasaklar yüzünden açlık grevindeki tutsakların durumu ile ilgili net bilgiye de ulaşılamıyor.

Filistinli tutsak Karim Younes | Foto: Quds News Network

En uzun süredir İsrail hapishanelerinde esir tutulan Karim Younes 30 Nisan’da, avukatlarının görüş talebinin iletildiği Hayfa’daki duruşmada zafere kadar direnmeye ve greve devam sözü verdi.**http://samidoun.net/2017/04/14th-day-of-hunger-strike-karim-younes-vows-strikers-to-continue-until-victory-or-death//**35 yıldır tutsak olan Younes de diğer tutsaklar gibi açlık grevinin başladığı 17 Nisan’dan bu yana tekrar tekrar başka hapishanelere nakledildi, avukat ve aile görüşmeleri engellendi. Açlık grevindeki tutsakların kişisel eşyalarına ve kıyafetlerine el koyuldu, tutsakların haber alma özgürlüğü de radyolara el konulması ile gasp edildi.

Açlık grevinin öne çıkan isimleri, Younes, El Fetih Merkez Komite üyesi Mervan Barguti, FHKC Cezaevi Kolu lideri, 15 yıldır esir olan Kamil Ebu Haniş**http://bdsturkiye.org/filistin-gundemi/52-fhkcli-aclik-grevine-katiliyor//**tecrid hücrelerine kondu. Tutsakların direnişi gece ve şafak baskınları ile bastırılmaya çalışıldı. Pazar günü (30 Nisan) Ayalon Ramle hapishanesinde tutulan Nasser Oweis saldırıya uğradı.

Açlık grevindekiler için hayati önemdeki tuzu kesen, radyolara, kişisel eşyalara el koyan, avukat ve aile görüşmelerini engelleyen, baskınlar, tecrit ve işkence ile tutsakların direnişini kırmaya çalışan İsrail hapishane yönetiminin, görüşmelerden Mervan Barguti’nin çıkarılmasını dayatması üzerine müzakereler çıkmaza girdi.**http://www.maannews.com/Content.aspx?id=776795/**

Tutsaklar tüm baskılara rağmen greve devam ederken hem Filistin’de hem de uluslararası düzeyde destek eylemleri yükseliyor.

Açlık grevindeki tutsaklarla dayanışma çağrısı üzerine 25 Nisan Salı günü, işgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de genel greve gidildi. Tutsak ailelerinin yanı sıra sekiz eylemci destek çadırlarında dayanışma için açlık grevi başlattılar. Bir Zeit üniversitesinde kendileri de eski mahpus olan beş öğrenci destek için beş günlük açlık grevine girdi.

FHKC’nin silahlı kolu Ebu Ali Mustafa Tugayları açlık grevindekilere destek için siber saldırı başlattı.**https://www.maannews.com/Content.aspx?id=776774/**

FHKC resmi sitesinde 30 Nisan Pazar günü yayımlanan açıklamaya göre Ebu Ali Mustafa Tugayları’nın elektronik güvenlik timi, Siyonist hükümetle bağlantılı kişisel ve kurumsal hesaplara yönelik yoğun bir siber saldırı başlattı.

İsrail medyası İsrail Siber Savunma Otoritesinin bakanlıklar, kurumlar, şirketler dahil olmak üzere 120 adresi hedef alan büyük ölçekli bir siber saldırıyı tespit ettiğini bildirdi. İsrail Siber Savunma Otoritesi cevap olarak Filistinli ve Arap websitelerine saldırı tehdidi savururken Ebu Ali Mustafa Tugayları “Bu meydan okumayı kabul ediyoruz” dedi.

1 Mayıs ile birlikte yükselen direniş, destek eylemleri ve boykot çağrısı

1 Mayıs nedeni ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadat ve Cezaevi Kolu lideri Kamil Ebu Haniş birer açıklama yayımladılar. Kamil Ebu Haniş’in açıklaması şu şekilde:**http://samidoun.net/2017/05/palestinian-prisoners-mark-15th-day-of-hunger-strike-on-international-workers-day//**

Bugün tüm dünyada adalet ve özgürlük mücadelesi veren sizlere, işçi hareketlerine, sosyalizm için mücadele edenlere, devrimci hareketlere, Filistin halkı ve Filistinli tutsaklarla dayanışmayı yükseltmeniz için çağrıda bulunuyoruz. İşgal devleti ile sömürgeci, apartheid rejimden ve esaretten kar eden Hewlett-Packard ve G4S gibi şirketlere yönelik Uluslararası BDS (İsrail’e Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar) Hareketini güçlendirmenizi ve büyütmenizi talep ediyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki işçi hareketleri, halk hareketleri, ezilmişlerin hareketleri; ırkçılığa, emperyalizme ve kapitalizme karşı verilen bu mücadelede taraf olmalıdır.

30 Nisan’da Padua, Milan, Malmo, Melbourne, Beyrut, Washington ve daha birçok yerde Filistinli esirlerle dayanışma eylemleri gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanındaki Filistinli gruplar 1 Mayıs’ta esirler için destek eylemleri düzenlediler. Atina’da 1 Mayıs yürüyüşünde örgütler, sendikalar Filistinli esirlerle dayanışma mesajları içeren pankart ve afişler taşıdılar.**http://www.maannews.net/Content.aspx?id=905586/**Bugün (2 Mayıs) Atina’daki İsrail konsolosluğu önünde Filistinli tutsaklar için dayanışma eylemi örgütlendi.**http://samidoun.net/2017/04/2-may-athens-protest-in-solidarity-with-palestinian-prisoners//**

Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu (WFTU) ve Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Filistinli esirlerle dayanışma mesajı yayımladılar. Filistin işçi sendikaları 1 Mayıs’ta İsrail resmi sendikası Histadrut’un boykot edilmesi çağrısında bulundular ve bütün sendikaların boykot hareketini desteklemesini talep ettiler.

Uluslararası Tutsak Dayanışması

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Korydallos hapishanesindeki anarşist tutsaklar Filistinli esirlerle dayanışma mesajı yayınladılar. Açıklamadan satır başları şöyle:**https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/04/29/greece-message-of-solidarity-from-anarchist-prisoners-in-korydallos-prison-to-the-palestinian-hunger-strikers//**

Filistinli politik tutsakların mücadelesi Filistin kurtuluş mücadelesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Filistinli ailelerinin %70’inde en az bir aile üyesi işgalci İsrail’e karşı verdikleri mücadele esir düşmüştür. Bütün nüfusun %20’si hayatlarında en az bir kez hapsedilirken geçtiğimiz 30 sene içerisinde erkek nüfusunun en az %40’nın hapis yattığı tahmin edilmektedir.
¨¨
Bugün sayılarının ilerleyen günlerde 2 bini bulması beklenen 1.500 Filistinli esir 17 Nisan’dan beri açlık grevinde. Farklılıklarına ve ayrılıklıklarına rağmen Fetih, Hamas, FHKC ve İslami Cihad üyeleri tutsakların mücadelesi altında tek bir cephede birleştiler.
¨¨
İsrail devleti tutsakların taleplerine esirleri başka hapishanelere naklederek ve tecride koyarak cevap verdi.

Yunan hapishanelerindeki anarşist tutsaklar olarak bizler, Filistinli savaşçılar ile haykırışlarımızı ancak ortaklaştırabiliriz. Dayatmacı güçlere karşı koşulsuz ve doğrudan dayanışmamızın yanı sıra, bombaların ve tankların karşısında sapanlar ve bıçaklarla, devlet şiddeti karşısında ezilmişlerin kudretiyle, İsrail devletine karşı Filistin Halkı ile, her türlü direnişe desteğimizi sunuyoruz. (Çünkü) Takip teknolojisi, aparthed rejimin bilgi teknolojisi, işgalci rejim, sosyal ve politik marjinalizasyon, tüm topluluklar üzerinde artan militarist baskı, göçle başa çıkmak için Avrupa’nın da yeniden kullanmaya başladığı idari gözaltı, İsrail’in Filistin halkına dayattığı distopyan gerçeklik, diğer devletler ile iktidarların eninde sonunda başka yerlerde hayata geçireceği kumpas için bir model teşkil ediyor.

Filistinli tutsakların mücadelesi için zafer!

Filistin silahlı mücadelesi için zafer!

Andreas-Dimitris Bourzoukos,
Antonis Stamboulos,
Argiris Dalios,
Dimitris Politis,
Fivos Harisis,
Giannis Michailidis,
Giorgos Karagiannidis,
Grigoris Sarafoudis,
Tasos Theofilou

Korydallos Hapishanesi, Atina

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.