Filistin: Sa’adat, “Biz Taleplerimiz Karşılanana Kadar İtaatsizliğe Devam Edeceğiz”

ahmad-saadat-pflp-ocml-vp-1

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) tutuklu Genel Sekreteri Ahmed Sa’adat, bugün erken saatlerde onu ziyaret eden Addameer’in avukatı Farah Bayadsi’ye, Nafha cezaevinde bulunan tutsakların, hücre kapılarını kapatarak havalandırmaya çıkmayacaklarını ve cezaevi yönetimi ile tüm iletişimi keserek, talepleri karşılanana dek itaatsizlik eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Tutsakların talepleri ise şöyle:

  • Temsilci olarak seçilen Alaa Ebu Jazar’in tanınması ve yönetimin onunla temasa geçmesi
  • Dayatılan cezai önlemlerin son bulması
  • Tutsaklara uygulanan tecritin kaldırılması
  • Gece baskınları ve aramaların sonlandırılması

Sa’adat yaşadıklarını Bayadsi’ye şöyle anlattı; 27 Temmuz 2015 tarihinde sabaha karşı 04:00 sularında Massada Birimi, Nafha cezaevinde bulunan #85 no’lu hücreye ani baskın yaparak hücrede bulunan tutsakları yakmak istedi. Bu baskın karşısında tüm siyasi partiler bir araya gelerek kolektif bir karar alındı ve tüm hücrelerde işkence ve keyfi baskınları protesto etmek amacıyla itaatsizlik eylemi başlatıldı. Yangın nedeniyle, tutsaklığın zahmetleri konusunda bir dizi deneyim paylaşımı yapılan tutsaklar daha sonra tecrit hücrelerine gönderildi.

Massada Birimi aynı cezaevinde ki Bölüm 10’a da eş zamanlı baskın düzenledi. Tutsaklar onlardan yükselen çığlıklara, bağırmalara ve kapıların kapanma seslerine tanık oldu. 10. Bölüm’de bulunan tutsaklar aynı cezaevinde yer alan Bölüm 1’e aktarıldı. Sa’adat, Nafha cezaevinde kalan tutsaklara yapılan bu saldırının, bu yılın başlarında kurulan yeni hükümetin düzenli işgal güçleri tarafından yürüttüğü kitlesel baskınların özellikle bir devamı olduğuna inanıyor.

Sa’adat, cezaevi yönetiminin tutsakları eninde sonunda transfer edeceklerini belirttiklerini, bu hapishanenin tutsak çevrelerine yakın olduğunu söyleyerek cep telefonlarına el koymak istediklerini ve şiddet baskınlarında kendilerinin haklı olduğunu iddia ettiklerini söyledi. Sa’adat, bizzat saldırıya uğramadığını ancak Nafta’da yapılan saldırının tüm tutsaklara yapılmış olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Addameer’de bu saldırının kitlesel saldırıların bir devamı olduğuna inanıyor. Filistinli tutsaklar ve gözaltına alınanların aleyhine işgal güçleri tarafından uygulanan cezai önlemlerin, ayrımcı yasa ve mevzuat önerilerinin Gazze saldırısı sırasında uluslararası hukuk ihlal edilerek onaylandığını ve ağır cezaların uygulandığını söylüyor.

Addameer’in istatistiklerine göre, IPS Özel Birimler tarafından uygulanan baskın sayısında belirgin bir artış bulunuyor. 2010 yılında Tutsaklar Hareketi tarafından bildirilen toplamda 120 baskın vardı ve bu sayı 2014 yılında 180’e çıktı. Addameer, sistematik şiddet baskınlarının ve insan hakları ihlallerinin, bütünlüklü bir strateji geliştiren ve birleşik bir pozisyon alan Filistinli Tutsaklar Hareketini kırmaya ve engellemeye yönelik bir girişim olduğuna inanıyor.

Kaynak: http://www.addameer.org/news/saadat-%E2%80%9Cwe-will-continue-their-disobedience-methods-until-our-demands-are-met%E2%80%9D

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.